Detektiv odhaluje nepřesnosti L.A. Noire
Novinka Detektiv odhaluje nepřesnosti L.A. Noire

Detektiv odhaluje nepřesnosti L.A. Noire

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

20

Ačkoliv je detektivní thriller od studia Rockstar veleben za detailní zpracování funkčního policejního aparátu, nevyhnula se mu celá řada chybiček.

Reklama

Ty největší a asi nejzajímavější se rozhodnul osvětlit bývalý losangeleský policista Skip Bauchman, jenž dostal prostor na stanici G4TV.

Zapomeňte tak kupříkladu na zabavování aut pouze silou odznaku. I když Bauchman nepochybuje, že se to v historii L.A., dost možná i úspěšně, nějakou dobu praktikovalo, je to jen filmařský výmysl.

Jak sám s vtipem dodává, kdyby to udělal, řidič by si vzhledem k jeho barvě pleti a zbrani za opaskem s největší pravděpodobností myslel, že je právě okrádán.

Stejně nereálná je i zběsilá jízda po městě, během níž vozidlo omlátíte o každý druhý roh. Zatímco v honičce by se to dalo sepsat do jediné obecné zprávy a jakž takž omluvit, během obyčejné jízdy v žádném případě.

Nejen, že by vás totiž čekala řada papírování a z toho vycházejících problémů, kolegové by si z vás nepřestali utahovat a žádný by s vámi dost možná už nikdy nenastoupil do auta.

Moc přesné ale prý není ani zpracování místa činu. A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé, na všechno tam detektivové sahají bez rukavic. Každý jen trochu schopný obhájce by se proto postaral o to, aby byl případ smeten ze stolu.

No, a zadruhé, vývojáři se nedokázali vyvarovat dalšího klasického filmového klišé, "rozejděte se, tady není nic k vidění." Jak Skip podotknul, tohle by žádný policista při smyslech neudělal.

Obzvlášť pokud jde o vraždu. V davu se totiž může nacházet celá řada svědků, která třeba viděla něco podstatného, nebo dokonce i pachatel. Klasický postup proto údajně velí vyzpovídat všechny a sepsat si jejich jména.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama