Detektivem vzpomínek v The Signifier
Novinka Detektivem vzpomínek v The Signifier

Detektivem vzpomínek v The Signifier

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Apple Mac

Svébytná mysteriózní adventura o pátrání v podvědomí.

Reklama

Nedávno jako PC/Mac digitálka na Steamu vyšla unikátní tajemná 3D adventura z pohledu první osoby The Signifier, což je první a velmi ambiciózní titul nezávislého ansámblu jedenácti vývojářů zvaných Playmestudio z hlavního města jihoamerického Chile.

Hra se odehrává v alternativní blízké budoucnosti, kdy světu vládnou pokročilé technologie postavené na samostatně uvažující umělé inteligenci. Vy se jmenujete Frederick Russell, jste vědec a hlavně starší prošedivělý pán, který si udělal velké jméno svým výzkumem propojení umělé inteligence s psychologií. Vaším vynálezem je počítačový skener lidské paměti zvaný Dreamwalker. Je to samozřejmě převratné, ale také silně eticky rozporuplné zařízení, které jedni chválí a druzí zatracují – stejně jako vás.

 

Detektivem vzpomínek v The Signifier

 

Když je pak ve svém luxusním apartmá nalezena mrtvá víceprezidentka největší technologické společnosti světa, jste požádáni, abyste za pomoci svých znalostí a skeneru pomohli v pátrání po příčinách smrti, protože to na obyčejnou sebevraždu moc nevypadá. Tvůrci zasazení hry titulují jako tzv. tech-noir svět, v němž budete muset pečlivě proplouvat rovnou třemi dimenzemi lidského myšlení: současnou a pravdivou realitou, objektivními vzpomínkami obětí a subjektivními (někdy i dost tajemnými či hororovými) sny.

Kromě vyšetřování, jež slibuje překvapivé závěry, se díky svému stroji můžete přímo virtuálně převtělit do jednotlivých obětí a svědků a prožít si tak jejich střípky paměti, vzpomínek a snů. Do toho se vám ale vkrádají subjektivní scény, jež se mohly avatarům zdát, časové díry a různé příčetné i nepříčetné stavy mysli, v nichž se musíte jako profesor psychologie dobře orientovat. Hru na Steamu pořídíte za rozumných 16,79 EUR (cca 460,-), přičemž si kromě zápletky vychutnáte i překvapivě reálnou a velmi detailní grafiku. Metacritic skóre je 65/100.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Pojl4YWdkhI[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama