Diablo 3
Blogy čtenářů Recenze Diablo 3

Diablo 3

Riwen

Riwen

Rozhodl jsem se přidat i svůj názor na hru a určitě mi to nebudete mít za zlé. Hrál jsem jedničku, dvojku a nehrát trojku by byl hřích, za který bych…

Reklama

Rozhodl jsem se přidat i svůj názor na hru a určitě mi to nebudete mít za zlé. Hrál jsem jedničku, dvojku a nehrát trojku by byl hřích, za který bych se do říše pekelných pánů nerad dostal. Jistě si vzpomínáte na oblíbenou pohádku S čerty nejsou žerty. Název pohádky naprosto sedí k zde recenzované hře. Bohužel, nebo spíš bohudík, bude ďábel v Diablo 3 mít strach z vás!

 

Nepochybně valná většina hráčů zná Diablo 1 či druhý díl a vyrůstala za doprovodu těchto her dlouhou dobu. Oba vyšly pod záštitou Blizzardu a jednalo se o velmi zábavné kousky. Každý to rád hrál a každý si přál vidět pokračování, které přišlo po neuvěřitelných dvanácti letech. Do 15.05.2012 jsme mohli hrát pouze první a druhý díl. Nyní máme možnost spustit třetí pokračování, opět díky společnosti Blizzard, ale s kupou změn.

 

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EgbUSsblCSQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Už teď mohu napsat, že největším problémem a nepříjemností je neustále online připojení k internetu a skrze něj k službě Battle.net. To má za následek výpadky i různé lagy ze strany serverů. Pevně však věřím tomu, že se tato věc spraví a nebude tolik častých odstávek do několika málo týdnů. Už v tuto chvíli je situace lepší a hra hratelná bez větších záseků, byť se stále dolaďují některé části. Také se řeší případy s odcizenými účty, ale hráčská komunita byla ubezpečena, že šlo pouze o případy v kterých majitelé účtů nějakým způsobem vyzradili svá hesla, případně měli ve svém počítači nějaký spyware nebo něco podobného.

 

Instalace je jednoduchá a po spuštění se vám zobrazí úvodní obrazovka, z které se dostanete po zadání svého účtu na Battle.net a hesla, do takového hlavního menu. Celé uživatelské prostředí je dobře navrženo a nastavení je přehledné. Proto abyste se objevili ve světě Sanctuary, ve kterém se odehrává celý děj Diabla, musíte založit novou postavu. Vytvořit můžete až 10 postav (5 pro Hardcore mód). Hned jak máte první postavu, napojíte se do hry a začíná to pravé akční RPG.

 

 

 

Změn je v D3 značné množství, ale těch nejdůležitějších si všimnete brzy po startu. Jiný HUD a grafika je samozřejmostí (nejde o next-gen vzhled, takže je hra nenáročná na HW), ale jiné jsou i prvky v hratelnosti. Již po každé nové úrovni vašeho hrdiny, nemáte možnost přiřadit body atributů sami, ale jedná se o automatickou část. To nejspíš přežijete, protože byste stejně hledali nejlepší buildy a takto se po nich alespoň nemusíte shánět. Kouzla se nyní otevírají postupně a vy si můžete navolit jaké chcete využívat a měnit si je podle své chuti. Dají se ovšem i vylepšovat a právě k tomuto účelu slouží runy. Těmi lze zvýšit sílu daného útoků, prodloužit trvání účinku a další možnosti.

 

Inventář, truhla i získávání předmětů zůstalo, avšak svitky identifikace či portálu budete hledat marně. Určitě nejde o špatný krok (identifikace je zábavná a do města se dostanete vždy když nejste v akci). To vše usnadňuje hraní a šetří místo v inventáři. Předměty najdete obyčejné, modré, žluté, legendární, setové i speciální (pouze pro obtížnost Inferno). Každý hrdina si nemůže obléci cokoliv. Máte na výběr z Barbara, Monka, Demon Huntera, Witch Doctora a Wizarda, tudíž si také rozmyslete co na každého nasadíte.

 

 

 

Během putování naleznete hafo předmětů, ale záleží též na obtížnosti. Ty máte 4. Normální, Nightmare, Hell a Inferno. Poslední jmenované je extra těžké a silně nedoporučuji pro sólisty, zato první jmenované je opravdu dost lehké. Proto se dá říci, že ta pravá zábava začíná až na obtížnosti Nightmare. Abyste měli přístup na další úroveň obtížnosti, musíte dohrát tu předchozí, takže si buďte jistí, že Vám to nějaký čas zabere.

 

Ovšem Diablo bylo a vždy nejspíše i bude záležitostí pro partu lidí. Multiplayer obsažený ve hře je tou nejzábavnější složkou a spolupráce čtyř kamarádů je mnohem lepší. Vše tedy můžete projít až ve čtyřech lidech, bojovat bok po boku, směňovat a komunikovat díky chatu, kterým se domluvíte i s ostatními lidmi na Battle.netu. Do hry je implementována taktéž aukce, kterou využijete pro prodej předmětů za herní měnu či za reálné peníze. Tu na reálné peníze však očekávejte až za pár dní a do té doby musíte zkusit jedině tu první zmiňovanou.

 

Pár českých fan stránek: http://www.diablofans.cz/ a http://www.diablocz.com/

 

Dodatek: Recenze je možná krátká, ale pro účely blogu naprosto postačující! :)

Diablo 3

Verdikt

Na závěr mohu jen říci, že Diablo 3 je po vzoru svých předchůdců zábavné i akční. Podle mého jde o nejvypilovanější díl s lepším dějem, který je podpořen kvalitními filmečky z kuchyně Blizzardu. Jak bylo psáno na začátku, tím nejhorším je vyžadování neustálého připojení k internetu a problémy po spuštění serverů. Tyto problémy stejně časem vymizí a zůstane jen ta skvělá ryzí akce, zábava a hratelnost. Vám zbývá jediná možnost. Nažhavte stroje, připravte myšky, vyndejte energeťáky a hurá na věc! Budete muset nakopat pozadí nějakým těm mocnostem pekel!

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafický styl naprosto sedí i přesto, že není extra super suprisimo oslepující
Důraz na akční styl
Multiplayer zážitek
Obtížnost a hodiny zábavy
Překvapivě i děj
Bude to multiplatformní titul (zatím pouze na PC)
Nenáročnost na HW
Vyžadované připojení k Battle.netu a tím pádem i k samotnému internetu (proto chybí i LAN)
Málo postav na výběr (chybí mi Druid, Necromancer a další)
Nejde server, nejde hra
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama