Digimon Survive​ nakonec dorazí na západ
Digimon Survive Novinka Digimon Survive​ nakonec dorazí na západ

Digimon Survive​ nakonec dorazí na západ

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

V příštím roce budeme moci na PS4, Xboxu One, Switchi a na PC bojovat za návrat domů.

Reklama

O víkendu se nám během živého vysílání pořadu Digimon Thanksgiving 2018 poprvé Bandai Namco předvedlo s ukázkou traileru, prvními záběry z hraní a uveřejnilo nové detaily ke své chystané hře Digimon Survive.​ Během live streamu jsme se také mohli dovědět, že v Japonsku vyjde titul pouze ve verzích pro PlayStation 4 a Switch. Během pár hodin ale následovalo oznámení, že Diginom Survive dorazí v příštím roce také na západ, a to hned pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a také prostřednictvím Steamu pro PC.

​Hlavním hrdinou Digimon Survive je Takuma Momotsuka, jehož jméno je pevně dané a nebudeme si jej moci změnit. Důvodem jsou připravené rozhovory, ve kterých jej ostatní nazývají jménem. Příběh začíná na táboře, odkud je Takuma záhadně přenesen do jiného světa. Tady bude muset přežít s ostatními lidmi, kde jim bude při průzkumu prostředí a při různých zásadních rozhodnutích stále smrt v patách.

Jedním z hlavních rysů hry je růst postav, který se mění podle vašich voleb. Těšit se také máme na několik možných konců a různou digivoluci, odvíjející se právě na základě zvolených možností. Několik postav může dokonce během hraní zemřít. Podle producenta herní série Digimon Kazumasy Habu bylo cílem začlenit do herního systému digivoluci partnerů Digimonů prostřednictvím vývoje postav. Stejně, jako je to možné sledovat v anime Digmon Adventure.

Příběh bude vyprávěn podobně, jak jsme tomu u podobných her zvyklí. Budou se střídat části sestavené z průzkumu, rozhovorů s postavami a určitých událostí, zatímco strategické části budou prezentovány prostřednictvím tahových RPG bitev.

Digimon se může vyvíjet dokonce během bitvy. Jednou z možností je splnění určitých podmínek anebo spotřebováním energie. Energii pak lze obnovit napadáním nepřátel a rozhovorem s Digimonem, vedeném během bitvy.

Ve hře Digimon Survive je prozatím asi 100 hratelných Digimonů, ale Habu poznamenal, že se rozhodli klást větší důraz na příběh, než na shromažďování Digimonů. Také zde na rozdíl od her série Digimon Story: Cyber ​​Sleuth, nenajdete v Digimon Survive prakticky žádné sci-fi prvky.

Během vysílání ale producent znovu potvrdil, že je v současné době ve vývoji nový titul série Digimon Story, o které Habu poprvé mluvil v prosinci roku 2017. ​

Kromě prvního traileru si ještě můžete prohlédnout první záběry z hraní hry Digimon Survive, jsou v druhém videu.

Zdroj: Bandai Namco

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama