Disco Elysium dostane plně namluvenou verzi
Disco Elysium Novinka Disco Elysium dostane plně namluvenou verzi

Disco Elysium dostane plně namluvenou verzi

Ondřej Partl

Ondřej Partl

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple Mac

Ta dorazí na konzole i PC.

Reklama

Jestli patříte k fanouškům příběhových a dlouhých RPG, tak vám s největší pravděpodobností neunikl jeden klenot z minulého roku, jímž bylo Disco Elysium.

Tento na první pohled možná nenápadný titul totiž nabídl parádní a dlouhý příběh s kriminální zápletkou a skvěle prokresleným světem, jenž si určitě nesmíte ujít.

Naše recenze posléze hovoří o hře s bodovým ohodnocením 9 z 10 s verdiktem:

"Extrémně hutné a obrovské příběhové krimi RPG v unikátním vizuálním stylu, v němž si nejen mohutně počtete a možná vyřešíte i záhadnou vraždu, ale jistě zvolíte ten správný osud a směr svému detektivovi, který vás v dobrém smyslu potrápí více než jeho samotný případ."

Během letošního předávání cen The Game Awards posléze přišla řada na zprávu, která potěší zcela jistě nejednoho fanouška a případného majitele konzolí.

Vývojáři totiž ohlásili speciální novou verzi hry Disco Elysium: The Final Cut, která s sebou přinese hned několik důležitých změn:

  • Nové questy: Vývojáři se poměrně pěkně rozepsali, což znamená, že si můžeme užít nové questy zaměřené na politické sny postav, a to ve více jak 150 000 slovech
  • Nová zóna: S novými úkoly přichází i velká zodpovědnost v podobě kompletně nové lokace, kterou můžete volně prozkoumávat
  • Kompletní dabing: Jedna z nejhlavnějších změn nicméně je, že veškeré postavičky a charaktery, na které během svého detektivního bádání narazíte, budou kompletně namluvené
  • Vylepšené možnosti hraní: Také se dočkáme nových možností ve výběru jazyka (čeština bohužel stále absentuje). K tomu navíc si na PC můžeme užít plnou podporu ovladačů.

Tato vylepšená edice následně vyjde v březnu roku 2021 na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5 (zde hra poběží ve 4K a 60 FPS), přičemž pokud jste majiteli původní verze na PC, tak upgrade na tuto edici dostanete zcela zdarma.

V létě roku 2021 se následně dočkají i konzole Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Cena Disco Elysium: The Final Cut je nastavena na 39,99 eur (1 060 Kč).

Pokud jste následně zapáleni do fyzických edic, tak si v obchodě im8bit můžete přeodbjednat speciální sběratelskou edici, v níž naleznete "inovativní" krabici, ručně malovanou sochu, 190 stránkový artbook, oboustrannou ilustrovanou mapu okresu Martinaise a fyzickou edici hry v elegantním slipcasu.

Cena tato edice je ovšem nemalá, jelikož vás vyjde na 249,99 amerických dolarů, tedy skoro 5,5 tisíc korun českých.

Disco Elysium dostane plně namluvenou verzi

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama