Dishonored
Blogy čtenářů Recenze Dishonored

Dishonored

Art.eX

Art.eX

Vítejte ve městě Dunwall, místem krysího moru a společnosti, která upadá pod politickou mocí. Pokud si myslíte, že toto „idylické místo“ k životu…

Reklama

Vítejte ve městě Dunwall, místem krysího moru a společnosti, která upadá pod politickou mocí. Pokud si myslíte, že toto „idylické místo“ k životu nemůže potkat nic horšího, jste na velkém omylu. O největší ránu se postará neznámý útočník, který zabije císařovnu a unese její dceru, následovnici trůnu.

Město upadne do větší deprese, nálada a chování obyvatel se razantně změní. Aby toho nebylo málo, ocitáte se v roli osobního strážce samotné císařovny a vina za její smrt je svalena na Vás.

Dishonored přináší zajímavý příběh v otevřeném světě. Od začátku hry jste hledanou osobou, která je nenáviděná a její smrt by vyřešila nejeden problém. Jako správný hrdina se vrháte do spravedlnosti a očištění Vaší osoby od smrti, se kterou nemáte nic společného. Vaše situace není růžová a na každém rohu vždy čeká ozbrojená stráž, která má pouze jeden úkol, nenechat Vás naživu.

Beze zbraní vyřešit Vaši situaci by nešlo a tak budete mít k dispozici několik prostředků, které zaručí snadnější přístup městem. Arzenál, kterým budete mít u sebe je následující: meč, kuše a střelná zbraň, to vše s možností vylepšení.

Teleportace je základním prvkem hry. Nejúčinnější je v boji s nepřítelem, kdy můžete svého soka překvapit rychlým úskokem a pokračovat v akci z jiné pozice a ukončit tak boj s krví nepřítele na čepeli.  Teleportovat se můžete i v ulicích města nebo na střechách domů a tím se tak skrývat před očima strážců.

Neradi se zbavujete mrtvých těl padlých nepřátel? Odklízení mrtvol do temných uliček, aby si jich nevšimli dosud žijící kolegové, kteří by upozornili ostatní strážce pořádku? Od toho je tu schopnost vyvolání krysího hejna, které se postará o zapáchající mrtvá těla takovým způsobem, že z nich prakticky nic nezbude.

Ale jak už to bývá, vždy něco skvělého musí narušit něco špatného. V tomto případě je to inteligence nepřátel. Pokud jde o souboj jeden na jednoho nelze nic vytknout. Přesné rány s dobrým načasováním Vás budou strašit i ve snu.  Ovšem skupinové souboje, to je jiná kapitola, bohužel ta špatná. Nepřátelé nepřemýšlejí jako skupina, pletou se mezi sebou a nabíhají Vám do rány sami, díky tomuto defektu vyřídíte skupinku nepřátel rychle a bez větší ztráty Vašeho zdraví.

Herní znalci si všimnou několika titulů obsažených v této hře. Dalo by se říct, že to nejlepší z různých žánrů bylo použito do jedné hry. A kupodivu vše funguje dobře.

Nemocní lidé nakažení morem se pohybují prázdnými ulicemi s krysami, tohle není představa konce světa ale dějiště osmihodinové akce. Pokud rádi plníte i vedlejší úkoly budete mít o zábavu postaráno o několik hodin navíc. Rozhodně zvolte druhou možnost, hra stojí za prozkoumání a nudit se u ní určitě nebudete.

Dishonored

Verdikt

Herní zážitek

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Originalita
Schopnosti
Atmosféra
Inteligence nepřátel
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama