Dishonored aneb cesta za pomstou.
Blogy čtenářů Recenze Dishonored aneb cesta za pomstou.

Dishonored aneb cesta za pomstou.

lenuska28

lenuska28

Konečně jsem se rozhodla po dlouhé době odmlky napsat článeček. Snad se vám bude líbit, protože to bude recenze a to na hru Dishonored. Už jsem tady…

Reklama

Konečně jsem se rozhodla po dlouhé době odmlky napsat článeček. Snad se vám bude líbit, protože to bude recenze a to na hru Dishonored. Už jsem tady na blogu pár takový recenzí viděla, ale mě je to jedno. Tahle hra se mi opravdu moc líbí a nedávno jsem ji dohrála takže i jeden z hlavních faktorů proč jsem chtěla tuto recenzi napsat. Předem by jsem se chtěla omluvit za případné nesrovnalosti a možná i nějaké ty spoilery je to moje první recenze. :)

 

"Živoucí" město mrtvých

Hned od začátku se mi ta hra zamlouvala a to už jen samotnou atmosférou a zpracováním města Dunwall. Město má takovou tu pochmurnou atmosféru a opravdu jde poznat, že ve městě řádí mor. Jen by jsem chtěla ještě podotknout, že město Dunwall je inspirované Londýnem a také je to opravdu poznat! Hra je velmi rozsáhlá a po městě najdete rozházené různé předměty jako například knihy, runy s kterými si vylepšujete vlastnosti, kostěné amulety, tuny vedlejších úkolů, které vám prodlouží dobu hraní a spoustu dalších věcí.

 

Zrazen!

Corvo, hlavní hrdina hry, jenž je osobním strážcem císařovny (a možná i něco víc) a zároveň regentem říše je povolán, aby navštívil sousední města a zjistil o tomto moru něco více. Jenže ouvej hned po dodání dopisu císařovně se něco zvrtne a maskovaní atentátníci zaútočí na císařovnu zavraždí ji a unesou její dceru Emily. Corvo, který se snažil ze všech sil císařovnu zachránit ovšem zklamal a vražda byla hozen na něj. Příběh sice není nijak impozantní, ani nebere dech, ale to vůbec nevadí. Poté co uteče z vězení, kde ho drží, získá nadpřirozené síly od jakého si "Cizince" jak mu přezdívají lidé. Tyto síly si muže nakupovat pomocí již zmíněných run a tak si vylepšovat své další schopnosti nebo si je vylepšovat. Poté co vás noví "kamarádi" zachrání z vězení se vydáte zabíjet všechny muže i ženy, kteří se podíleli na vaší zradě a zachránit při tom také pravoplatnou císařivnu tedy unesenou Emily. Hra jako taková má tři konce. Každý konec se odvíjí od toho jak hru hrajete. Pokud tedy budete řezníky a na počkání všechny zabíjet tak opravdu nečekejte "Happy end", ale když budete hrát stealth akci a nebudete lidi chladnokrevně vraždit tak se tedy mor vyléčí a vše bude tak jako dřív.

 

Zhodnocení a shrnutí.

Po grafické stránce opravdu žádné zázraky nečekejte, ale i přes tato hra neztrácí své kouzlo. Pochmurná atmosféra a smrt všude kolem je opravdu nádherně zpracovaná (nejsem masochista). Příběh sice nijak neohromí, ale jako záminku pro prozkoumání tohoto herního světa opravdu stojí a doporučuji si tuto hru vyzkoušet! Sice je hra zaměřena spíše na stealth akci, ale můžete se vydat i po cestě chladnokrevného zabijáka a tak si užít hru naplno oběma způsoby a prodloužit si tak dobu hraní. Někdy do budoucna si určitě opět hru zapnete se slovy: "Tentokráte jdu opravdu všechno posbírat a splnit. Tentokráte to opravdu dokážu!"

 

PS: Toto je docela taková stručná recenze, ale brzo bude mnohem rozsáhlejší a lepší a to na hru Assassin's Creed 3.

Dishonored aneb cesta za pomstou.

Verdikt

Hře dávám 9 z 10 a to také proto, že autoři mohli trochu více zapracovat na těch buzích. Ale jinak se mi tato hra opravdu líbí a doporučuji všem milovníkům stealth. :)

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Atmosféra.
Cesty jakými se můžeme vydat.
Prostředí.
Délka hraní.
Hratelnost.
Že se naše činy opravdu zůročí.
Občasné bugy.
Hudba mohla více podkreslovat tu pochmurnou atmosféru.
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama