Dlouholetá producentka Connie Booth končí v Sony
Novinka Dlouholetá producentka Connie Booth končí v Sony

Dlouholetá producentka Connie Booth končí v Sony

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 5

Společnost spekulace o jejím odchodu potvrdila.

Reklama

Sony potvrdila odchod šéfky interní produkce Connie Booth, která pracovala ve společnosti dlouhých 34 let. Producentka a viceprezidentka dohlížela na vývoj her ze sérií jako Ratchet & Clank, Marvel's Spider-Man, The Last of Us a dříve třeba Uncharted nebo Syphon Filter.

O konci Connie Booth mluvil už několik dní předem vývojář David Jaffe. Informaci získal původně ze zdrojů uvnitř Sony, později i mimo firmu. Podle Jaffeho měla být Booth propuštěna i s velkou částí svého týmu. Studia měla být nespokojena s nařízením pracovat na live-service hrách a Booth měla navíc nést zodpovědnost třeba za problémy multiplayerového The Last of Us. „Nikdo nechápe, jak by to mohla být chyba Connie,“ říká Jaffe.

Producentka se zatím neozvala, Sony poskytla krátké vyjádření pro magazín Axios: „[Connie Booth] pomohla dosáhnout současného úspěchu PlayStation Studios a její nadšení pro vytváření prostředí, v němž se může plně rozvinout kreativní vize týmu, mělo pozitivní vliv na mnoho herních vývojářů. Jsme vděční za její přínos společnosti a přejeme jí hodně štěstí v dalším působení.“

Connie Booth pracovala v Sony od roku 1989. V devadesátých letech se vypracovala na pozici producentky a časem až na viceprezidentku společnosti, kterou byla posledních 11 let. V roce 2020 byla uvedena do síně slávy Akademie interaktivních umění a věd.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama