Novinka Do Baldur's Gate 3 přicestoval čaroděj

Do Baldur's Gate 3 přicestoval čaroděj

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC

S ním jsme se dočkali i nového regionu.

Reklama

Předběžný přístup očekávaného RPG Baldur's Gate 3 nedávno zaznamenal své výročí, což vývojáři a fanoušci mohou oslavit za pomoci nového obsahového patche, jenž se jmenuje Forging the Arcane.

Ten je podle vývojářů ten zatím největší, přičemž pravděpodobně nejdůležitější novinkou je přidání nové herní třídy, jíž je čaroděj (sorcerer), který čerpá své magické schopnosti z nitra. Společně s ním dorazí i pětice nových kouzel (koruna šílenství; oblak dýk; barevná koule; zvětšení nebo zmenšení; děsivá podoba). A samozřejmě by se nejednalo o správného čaroděje bez možnosti metamagie. Kromě toho bude na vás, zda zvolíte čaroděje divoké magie (podtřída pracující s náhodou) či raději upřednostníte dračí rodokmen (zděděné schopnosti).

https://giphy.com/gifs/eNLsWtxHuJGYbNhXwg

Nicméně čaroděj není jedinou výraznější novinkou. Podívat se totiž můžete i do nového regionu zvaného Grymforge, což je prastará pevnost, která konečně rozšíří zdejší příběh, přičemž zde naleznete hodiny nového obsahu, do kterého spadají další úkoly, volby, filmečky a souboje.

https://giphy.com/gifs/1xSWyGCG69R7uEzG2b

Nicméně změnami prošly například i souboje, kdy dorazily nové akce se zbraněmi. To znamená, že postavy, jenž jsou zdatné s určitým typem zbraně, dostanou do vínku tři speciální útoky, což vám propůjčí dodatečné možnosti, jak se zbavit vašich nepřátel.

Úpravy se posléze týkají i samotného vizuálu, kdy došlo na přidání dodatečných efektů, jako je třeba směrové a volumetrické osvětlení, nové techniky pro částicové efekty, volumetrická mlha a obměna palety používaných barev.

Péče se pak dočkala i vaše dobrodružná skvadra, kdy s každým soubojem budou postavy více zakrváceny, zabláceny či pomláceny, což bude reflektovat jejich úroveň životů.

https://giphy.com/gifs/9pf5Q0LjGkjPzwXq40

Přirozeně se pak nesmělo zapomenout ani na různé opravy věcí, které ve hře již byly, což znamená, že by se nemělo stávat, že NPC budou vylekány druidskou přeměnou poté, co už není aktivní, a při útoku z vyvýšeného místa nově dostanete bonus k útoku, nikoliv výhodu/nevýhodu.

Kompletní seznam změn a přídavků je možné prostudovat zde.

Zájemci se ještě mohou podívat na autorské hraní tohoto patche, jenž se uskutečnilo v rámci další epizody Panel From Hell.

Předběžný přístup do Baldur's Gate III si můžete zakoupit na Steamu, kde vás vyjde na 59,99 eur (1 530 Kč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama