Baldur's Gate 3 Novinka Do Baldur's Gate III dorazí druid

Do Baldur's Gate III dorazí druid

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Windows PC Apple Mac

Bude součástí doposud největší aktualizace.

Reklama

V Larian Studios aktuálně pracují na svém nejambicióznějším projektu, jímž není nic menšího, než třetí díl z kultovní RPG série Baldur's Gate.

Tento jejich titul je již nějaký ten měsíc v předběžném přístupu na Steamu, kde si ho lze zakoupit za 59,99 eur (1 550 Kč) a naše dojmy z jeho hraní si můžete přečíst zde.

Během včerejšího dne proběhl druhý stream z cyklu Panel from Hell (záznam naleznete v náhledu), který přinesl nové informace o chystané čtvrté aktualizaci, která má být tou doposud největší, jelikož v ní dorazí i nové povolání v podobě druida.

Ten s sebou přinese více než 30 kouzel, kdy nebude chybět ani Wild Shape, tedy schopnost, za jejíž pomoci se můžete přeměnit do zvířat (prozatím lze do osmi), což se vám bude hodit v soubojích i při průzkumu.

Druid samozřejmě bude mít nové možnosti v dialozích a příběhové volby, které jsou roztroušené po celém prvním aktu.

Fanoušci D&D posléze jistě ví, že druidi pochází z jednoho z druidských kruhů.

Kruh země tvoří různí mudrci, jenž jsou strážci prastarých znalostí a obřadů. Magie postavy z tohoto kruhu nabízí různé bonusy spojené se zemí, kde se tento charakter stal druidem (arktida, bažina, hory, pláně, atd.).

Kruh měsíce by pak měli volit nadšenci do přeměny, jelikož jejich schopnost Wild Shape jim umožňuje přeměnu do nebezpečnějších tvorů.

Čtvrtý patch ale také přinese mnoho vylepšení, kdy bude přidána volitelná možnost "Loaded Dice", která má vybalancovat hody dvacetistěnnou kostkou při soubojích a dialozích, kdy by se již nemělo stávat, že hodíte několik jedniček po sobě (ale ani dvacítek).

Upraveny ale budou i filmečky, animace či osvětlení, což má zapříčinit lepší požitek z hraní.

Pokud hrajete s kamarádem v kooperaci, tak nově navíc budete mít možnost vidět jeho vybavení, kouzla, inventář a arch postavy, kdy lze i z jeho inventáře brát věci (prozatím chybí možnost zamknutí).

Také bude možné zaměřovat přátele a nepřátele klikáním na jejich portréty, což odbourá občas nepříjemné hledání postav přímo ve hře. Přidáno bude ještě tlačítko pro úprk a použití louče.

Datum vydání tohoto patche prozatím stále nebylo oznámeno, ale podle vývojářů by měl dorazit už velice brzy.

Společně s těmito zprávami o Baldur's Gate ještě bylo odhaleno, že Larian otevírá své již šesté studio, tentokrát ve městě Gilford, které bude s vývojem tohoto ambiciózního RPG pomáhat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama