Novinka Do Baldur's Gate III dorazí po delší době další větší patch

Do Baldur's Gate III dorazí po delší době další větší patch

Ondřej Partl

Ondřej Partl

6
Platformy Windows PC

Přinese mnoho přepracovaných mechanik.

Reklama

Baldur's Gate III je na Steamu v předběžném přístupu dostupné už od října minulého roku, kdy poslední velká aktualizace do hry dorazila v únoru a přidala novou herní třídu, jímž byl druid.

Od té doby bylo kolem hry spíše ticho, které bylo prolomeno až včera, jelikož se uskutečnil třetí stream Panel from Hell (záznam naleznete na Twitchi), během kterého byl podrobněji představen pátý velký obsahový update.

Jedním z jeho největších vylepšení je přepracování uživatelského rozhraní a přidání tzv. aktivních hodů kostek, díky kterým lze přidat různé bonusy či využít kouzla, což zvýší vaše šance na úspěch.

https://giphy.com/gifs/larianstudios-larian-bg3-studios-iswxU2QoZ6lV0Dpfb3

Hra vás také nově odmění za roleplay, kdy každá z rolí (příběhových pozadí) bude mít svou sérii mini-questů, za které dostanete inspirační body (maximálně 4 - další se promění do zkušenostních bodů), jejichž spotřebováním můžete například znovu hodit kostkou.

https://giphy.com/gifs/larianstudios-larian-bg3-baldurs-gate-3-ZtxGObIy9qqZa75CHR

Velkou změnou ovšem projde i systém kempování. Dříve jste mohli dlouhý odpočinek odstartovat v podstatě kdykoliv a bez penalizace. Nově ale pro vytvoření kempu budete potřebovat zásoby. Tyto kempy navíc budou nabízet několik prostředí a scenérií.

https://giphy.com/gifs/larianstudios-larian-bg3-studios-YKshbqcWbyW3lMd7kj

Každopádně úpravami projdou i další systémy, kdy třeba bude vylepšena umělá inteligence nepřátel (například neozbrojené jednotky mohou sebrat zbraň ze země) a sesílání kouzel (pohlednější animace či možnost zrušit koncentrační kouzlo).

Potěšeni by také měli být i pacifisté, jelikož bude přidána možnost nesmrtícího útoku. Odděleny také budou funkce pro skok a úprk.

https://giphy.com/gifs/larianstudios-larian-bg3-studios-VkZN09dxd5iNrRbuS4

 

Pokud navíc patříte k fanouškům Shadowheart, tak vás jistě potěší, že dostane nové dialogové možnosti a propracovanější příběhovou linku.

Z pohledu dialogů bude také přidán systém, díky kterému vaše postava bude komentovat místa a objekty, na které budete ve světě klikat.

https://giphy.com/gifs/larianstudios-larian-bg3-studios-tLJGw1T6ymsvXjSbIA

Tato aktualizace vyjde 13. července a opět přinese nekompatibilitu se staršími uloženými pozicemi, tudíž po jejím stažení budete muset začít hrát od začátku. Pokud si ale svůj průchod chcete zachovat, tak můžete na Steamu vybrat starší verzi, která tento update obsahovat nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama