Minecraft Novinka Do Minecraftu pro Windows 10 oficiálně přibyl ray tracing

Do Minecraftu pro Windows 10 oficiálně přibyl ray tracing

Ondřej Partl

Ondřej Partl

20
Platformy Windows PC

Kostičkové dobrodružství dostalo nový rozměr.

Reklama

Pokud patříte mezi majitele hry Minecraft v její bedrock edici (tedy edici pro Windows 10), tak vám zřejmě neunikl fakt, že v dubnu odstartovala betaverze hry s podporou ray tracingu, jenž nabídla zcela nový vizuální zážitek a hru to proměnilo k nepoznání.

Nyní se tato betaverze překlápí oficiálně do plné verze, což znamená, že si díky bezplatné aktualizaci můžete hru užít s novými efekty, jako jsou prosvětlené bloky, emisivní pixely, odrazy ve vodě, přesně vrhané stíny a bohaté globální osvětlení.

Jestli vám ale tato slova nic moc neříkají, tak to nevadí, jelikož se můžete podívat na novou ukázku (výše), která vám tyto efekty předvede v praxi.

Samozřejmé je, že aby bylo možné hru s ray tracingem rozběhnout, tak je třeba být vlastníkem grafické karty, která tuto funkci podporuje. Jinými slovy je třeba vlastnit alespoň kartu RTX 2060, ale pro plynulejší zážitek je přirozeně lepší mít silnější verzi.

Hráči, kteří ray tracing povolí, také vše uvidí se speciálním balíčkem textur, jenž jde ruku v ruce s novými efekty.

S těmito vylepšeními můžete v Minecraft Marketplace najít hned několik bezplatných světů (ukázky z nich naleznete níže - druhá zobrazená mapa dorazí později), přičemž lze vytvořit i svůj vlastní, s čímž vám pomůže tato příručka od společnosti NVIDIA.

Rozhodně se hodí dodat, že povolení těchto efektů nijak neovlivní hratelnost hry, přičemž i nadále můžete hrát se svými přáteli, kteří uvidí standardní podobu hry.

Minecraft pro Windows 10 můžete zakoupit v Microsoft Store za 769 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama