Do školy s novým notebookem. Vybíráme školní laptop od MSI na domácí úkoly i zábavu
Novinka Do školy s novým notebookem. Vybíráme školní laptop od MSI na domácí úkoly i zábavu

Do školy s novým notebookem. Vybíráme školní laptop od MSI na domácí úkoly i zábavu

Inzerce

Inzerce

1
Platformy Windows PC

Notebook je dnes nepostradatelným společníkem každého studenta.

Reklama

Notebook je dnes nepostradatelným společníkem každého studenta. Na rozdíl od stolního počítače můžete tento stroj vzít třeba do knihovny, ke spolužákům a samozřejmě do školy. Jaký ale vybrat?

Výběr notebooku lze rozdělit podle toho, jak ho plánujete využívat. Pokud máte doma například desktop nebo konzoli, asi nebudete od notebooku vyžadovat, aby o přestávkách rozjel nejnovější Call of Duty. Naopak pro mnohé se nový kus hardwaru stane všestranným řešením pro studium i zábavu.

Začneme nejdříve stroji, které se řadí spíše k pracovním a snadno přenosným modelům. Jejich předností je zejména rozumná váha a rozměry, dlouhá výdrž na baterii a praktické funkce. Jako zástupce levnějších modelů zde máme MSI Modern 15 A5M-265CZ. Za tímto názvem se skrývá 15palcový přenosný notebook s 6jádrovým AMD Ryzen 5 5500U, 16 GB RAM a 512 GB M.2 PCIe NVMe SSD.

Do školy s novým notebookem. Vybíráme školní laptop od MSI na domácí úkoly i zábavu

Jde o velmi vybalancovaný stroj skrývající dostatek výkonu pro studium. Díky 16 GB RAM se notebook nezalekne ani mnoha záložek v Google Chromu a bohatá výbava portů zahrnující USB-A, USB-C a HDMI znamená, že se obejdete plně bez donglů. Kromě toho notebook nabízí až 10 hodin na baterii a odolnou konstrukci s váhou pouhých 1,6 kg a profilem o tloušťce 18,9 mm. Tento notebook vám ve školní tašce moc místa rozhodně nezabere. Aktuálně navíc tento model seženete se slevou za necelých 16 tisíc korun.

Pokud je váš rozpočet o něco větší, můžete sáhnout po MSI Creator Z16 A11UE-094CZ. Ten nabízí kromě silnějšího procesoru Intel Core i7-11800H také dedikovanou grafickou kartu GeForce RTX 3060. Velkým lákadlem je také displej s rozlišením 2560 × 1600 bodů a poměrem stran 16:10. Vyšší displej znamená, že se vám na obrazovku vejde více užitečných informací. Rozměry notebooku se přitom prakticky nemění. Opět nechybí bohatá výbava portů se čtveřicí USB (dvě USB-C, dvě USB-A) a váhou pouhých 2,2 kg. Díky extra výkonu je tento stroj vhodný i na náročnější práci a hraní. Hodí se tak do rukou tvůrcům i hráčům.

Do školy s novým notebookem. Vybíráme školní laptop od MSI na domácí úkoly i zábavu

Pokud notebook plánujete nechávat spíše doma, můžete sáhnout po herní řadě. Z takového notebooku se pak stane univerzální stroj na učení i zábavu. Samozřejmě to nese jisté kompromisy v podobě slabší výdrže, případně vyšší hmotnosti. Na druhou stranu za podobné peníze získáte více výkonu na další roky dopředu.

Základem každého herního notebooku je grafická karta. Zde doporučujeme brát řadu grafik GeForce RTX. Jejich hlavní předností, kromě vyššího výkonu oproti GeForce GTX, je podpora pro DLSS a ray tracing. Zejména funkce DLSS je klíčová u herních notebooků a díky strojovému učení a propracovanému škálování výkonu lze ušetřit dost výkonu.

Dobrým základem herního notebooku pro školáky je MSI Katana GF76 11UC-423CZ. Tento notebook nabízí GeForce RTX 3050 spolu s Intel Core i5-11400H. Všechny studijní povinnosti zvládne notebook levou zadní a zároveň si na něm zahrajete na střední detaily, případně na vyšší FPS u kompetitivních titulů. MSI totiž laptop vybavilo 144 Hz displejem s matnou povrchovou úpravou, což vám u řady her dodá výhodu. Hlavní zbraní je ovšem nízká cena 22 900 korun.

Pokud máte vyšší rozpočet, sáhnout můžete po MSI Katana GF66 11UE-808CZ s GeForce RTX 3060. Tento notebook nabízí o dost více výkonu a ve speciální akci k němu obdržíte také herní MSI sluchátka. Mezi klíčové vlastnosti můžeme řadit tak 144Hz displej, podporu pro WiFi 6 a 16 GB RAM. To vše za cenu pod 30 tisíc korun.

O stupínek výše je pak MSI Katana GF66 11UG-806CZ s GeForce RTX 3070. Tato grafika už zvládne i nejnovější hry na vysoké detaily, ale samozřejmě také grafické práce, editaci videa a cokoliv náročnějšího do školy. Notebook využívá také silnější procesor Intel Core i7-11800H s 8 jádry a boostem až na 4,6 GHz. Opět nechybí 16 GB RAM a 1 TB SSD, kam se vejde hromada úkolů i her. To vše v těle s váhou pouhých 2,1 kilogramu. Cena přitom není o tolik vyšší než v případě předchozího modelu. Za 33 990 korun jde o univerzální stroj pro náročné hráče a samozřejmě pilné studenty.

Do školy s novým notebookem. Vybíráme školní laptop od MSI na domácí úkoly i zábavu

Výběr MSI notebooků do školy je zkrátka široký a záleží na vašich preferencích a rozpočtu. Rozhodně se nebojte pořídit si výkonnější stroj, ačkoliv jeho sílu nevyužijete. Nikdy nevíte, na co při studiu narazíte a kdy bude potřeba vypnout u nejnovější herní pecky.

Všechny zmíněné notebooky jsou aktuálně zařazeny do akce Back to School a seženete je tak se slevou na tomto odkaze. Výběr je navíc ještě o něco širší a za sníženou cenu tak seženete i další notebooky vhodné do školy, k práci a na hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama