Do soudního sporu Apple vs. Epic Games se možná zapojí také Valve
Fortnite Novinka Do soudního sporu Apple vs. Epic Games se možná zapojí také Valve

Do soudního sporu Apple vs. Epic Games se možná zapojí také Valve

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS

Avšak proti jejich vůli.

Reklama

Soudní bitva mezi společnostmi Apple a Epic Games stále probíhá a nedávné informace naznačují, že by se do tohohle sporu mohlo vmísit také Valve. Různé soudní dokumenty totiž odhalily, že Valve bylo předvolané společností Apple, za účelem předání finančních údajů platformy Steam.

Technologický gigant Apple i nadále poznamenává, že Epic Games má různé možnosti distribuce svých titulů, a to pro mobilní, ale i nemobilní platformy. Za tímto účelem chce právě společnost prozkoumat data Valve. "Apple a Valve se zúčastnily několika setkání a konferencí, ale společnost Valve odmítla poskytnout informace reagující na požadavky 2 a 32," uvádí se v soudním dokumentu.

Požadavek 2 v dokumentu uvádí, že Apple požaduje po společnosti Valve poskytnutí úplných ročních údajů, tedy včetně tržeb, výnosů a dalších informací z celoročního prodeje svých produktů. Apple tak doufá, že tyto data podpoří jejich tvrzení o tom, že má Epic řadu dalších míst k prodeji hry Fortnite.

Další požadavek s číslem 32 požaduje po Valve dokumenty, jež mají dodat informace v podobě názvu každé aplikace ve službě Steam, časové období, kdy byla aplikace na Steamu k dispozici a cena aplikace a jakéhokoli produktu v aplikaci dostupného rovněž ve službě Steam.

Společnost Valve ovšem tyto informace dodávat nechce. "Požadavky společnosti Apple by pro společnost Valve představovaly mimořádnou zátěž při dotazování, zpracovávání a kombinování velkého množství dokumentů, které společnost Apple hledá - materiály, které Valve nevytváří ani neuchovává v běžném obchodním styku - a s malou nebo žádnou hodnotou, protože společnost Valve na trhu mobilních aplikací nekonkuruje," uvádí se v prohlášení.

Celý soudní spor mezi společnostmi Apple a Epic Games odstartoval minulý rok v létě, kdy byla hra Fortnite odstraněna z App Store za pokus o obejití 30% poplatku z používání in-app transakcí. Celý spor se odvíjí od naléhání společnosti Epic na to, že ​​Apple má monopol na distribuci smartphonů a že společnost jedná s nekalými obchodními praktikami na své iOS platformě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama