Dohráli jsme Resident Evil: Revelations 2: Judgment
Speciály Resident Evil: Revelations 2 Článek Dohráli jsme Resident Evil: Revelations 2: Judgment

Dohráli jsme Resident Evil: Revelations 2: Judgment

Filip Němec

Filip Němec

3

Třetí epizoda vylepšuje vše, co ta druhá zanedbala a připravuje druhé Revelations k velkému finále.

Reklama

Hru jsme hráli na Xbox One

Kvůli rozdělení hry na jednotlivé epizody bude mít každá z nich svůj vlastní speciál. Až po vydání poslední epizody dostane hra souhrnnou recenzi s finálním hodnocením.

Zatímco nás první epizoda příjemně navnadila, ta druhá byla spíše zklamáním. Z pohledu hráče, který dohrál již třetí epizodu, by se dalo říci, že byla dokonce zbytečná. V rámci hry bez seriálového rozčlenění na epizody by šlo jednoduše a zhruba hodinu a půl hluché místo, které by prostě představovalo slabší část v jinak zdá se povedené hře. Bohužel tomu tak není a už před vydáním čtvrté, tedy poslední epizody vyvstává na povrch fakt, že epizodické vydávání tvůrci nezvládli. Nedá se jim sice upřít vždy povedený cliffhanger, který vás donutí těšit se na epizodu další, ale to je bohužel vše.

Svítání na lepší časy

Zatímco druhá epizoda prakticky vůbec neodpovídala na palčivé otázky vyvolané epizodou první a sama k tomu přidala zápletku zahrnující několik nových postav, které v zápětí stejně zemřely a jejich role tak byla v příběhu téměř zbytečná, třetí díl vše vynahrazuje. Po stránce příběhu se konečně dočkáváme něčeho zajímavějšího a v rámci obou částí této epizody jsme svědky hned několika zajímavých událostí, které jsou pro vývoj naprosto klíčové.

„Druhá epizoda byla právě kvůli naprosté absenci jakýchkoli hádanek velkým zklamáním a třetí díl to královsky vynahrazuje.“

První část hry si samozřejmě střihnete opět za Claire a Moiru, které se dostávají konečně ke věži, kam první dvě epizody směřovaly. Hra osudu je však zavede do prostor, které konečně zavánějí hororovou atmosférou. Za zmínku stojí například jatka, kde se budete brodit v krvi a především řešit nejrůznější puzzly a hádanky. Druhá epizoda byla právě kvůli naprosté absenci jakýchkoli hádanek velkým zklamáním a třetí díl to královsky vynahrazuje. Vše je přitom v duchu prvních dílů a jde tedy o získávání předmětů a jejich následné správné použití, nechybí však i momenty, kdy musíte velmi rychle přijít na to, co máte dělat, jinak vás sešrotují rezavé rotující čepele či klesající strop s obrovskými železnými ostny.

Celý průchod hrou za ženské duo je takovými hádankami propleten, což je jedině dobře. Vše je ale také dobře namícháno s akcí, která naštěstí ustoupila trochu do pozadí, ale stále se na vás hrne dostatek nepřátel, kteří prověří vaši mušku. Za mě jde o ideální poměr akce a hlavolamů. Vše nakonec spoji závěr první půle, kde se nejdříve musíte dostat z hořícího bludiště pomocí vzájemné spolupráce a nakonec se postavíte závěrečnému bossovi, který vás překvapí nejen svou identitou, ale také výdrží. Co do hratelnosti, vyprávění příběhu a jeho posunu je část za Claire a Moiru patrně nejlepší částí celé kolekce.

Ať žije kooperace

S nemalými obavami jsem ihned spustil část druhou, která dle mého názoru vždy patřila k tomu slabšímu. V třetí epizodě je ale vše jinak. Z počátku se sice vydáte kanály, které jste už prošli s Claire a Moirou, jdete ale opačným směrem a prostředí je už trošku pozměněné zubem času, takže to zase tolik nevadí. Jde však pouze o malý fragment, zbytek celé druhé části se totiž pohybujete v naprosto novém a neokoukaném prostředí. K mému potěšení i tato část sází na puzzly, a co se především první poloviny týče, je především o spolupráci. Nebudu prozrazovat, o co přesně půjde, ale především v kooperaci jde o naprosto nejlepší část celého Revelations.

V druhé polovině trochu ubude akce, protože se podíváte do opuštěného dolu, kde bude vaším úkolem obnovit zdroj energie. Opět je třeba se trochu zamyslet, ale mozkové závity vám to rozhodně neuškvaří. Tato část byla možná trošku nudnější, protože mnoho času strávíte přenášením bedny s transformátorem. To celé je pak završeno soubojem s několika těžkými protivníky, kde jsem kvůli nepozornosti několikrát zemřel.

Třetí epizoda je o mnoho rohatější, i co se týče herního času. První polovina mi zabrala něco málo přes hodinu a půl, u druhé se mi časomíra zastavila po jedné hodině. Jistě by se dalo ve hře strávit času více, ale troufnu si říct, že můj výsledek je spíše nadprůměrný. Párkrát jsem zemřel a kvůli své hlouposti jeden puzzle řešil poměrně dlouho. Zatvrzelí fanoušci série jistě v týdenní pauze prohání postavy v raid módu, který i s další epizodou řádně nabobtnal. Jak bylo slíbeno, přibyly dvě nové postavy, několik nových zbraní a dvanáctka map, které čekají jen na vás.

Tento týden naposledy

Sečteno a podrženo, třetí epizoda je rozhodně zatím nejlepší a to po všech stránkách. Příběh hezky odsýpá a obsahuje mnoho zajímavých zvratů, nechybí pro původní Resident Evil charakteristické puzzly a hádanky a samotná hratelnost je tak velmi dobrá. Tento týden nás čeká epizoda čtvrtá a tedy i poslední. Pokud se jí podaří udržet tempo a kvalitu třetí epizody a přinese opravdu zajímavé příběhové zakončení, po kterém všichni prahneme, nakonec půjde o poměrně vydařený titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama