Dojmy z demoverze H.A.W.X. 2
Preview Článek Dojmy z demoverze H.A.W.X. 2

Dojmy z demoverze H.A.W.X. 2

Jakub Vitásek

Jakub Vitásek

9

Jeden z nejočekávanějších titulů z teplého místečka pod křídlem spisovatele Toma Clancyho, letecký simulátor HAWX, se dočkal hratelné demoverze. Jak se nám demo líbilo a co všechno přinese plná hra?

Reklama

První díl Tom Clancy’s H.A.W.X. vyšel v březnu minulého roku a získal mnoho kladných reakcí ze strany hráčů i herních kritiků. Obsahoval však velké prázdné místo, do nějž by se ještě vešlo několik vylepšení. Jednou z nejpodstatnějších chyb prvního H.A.W.X. byl fakt, že se hráč nikdy necítil zrovna součástí příběhu a většinou mu bylo i jedno, za koho a proti komu to vlastně bojuje. Na příběh však hra nedala dopustit a pozadí stíhačkových bitev brala až směšně vážně. Stejně tak i automatické zaměřování dostalo od kritiků pořádně na frak, jelikož se občas stávalo, že se zaměřovač jednoduše zaseknul na jednom pixelu a my ho museli zničit, než jsme mohli začít střílet po opravdových protivnících. Zhruba to má pokračování napravit a jistojistě přidat další zajímavé prvky. Jak to vypadá s demoverzí?

Srp a kladivo

Jediná mise, kterou demoverze nabízí, se odehrává soudě dle okolností někde nad Ruskem, kde má letka národních stíhaček za úkol přiblížit se k několika separatistickým letadlům a ohodnotit situaci. Po dostižení letadel a žádosti o snížení jejich rychlosti a výšky se však celá mise zvrhne, jelikož do děje vstupují ze zálohy desítky nepřátelských stíhaček. Úkol ruských pilotů je prostý: sestřelit všechna separatistická letadla.

Ovládání stíhačky se dostalo několika úprav, a to zejména na citlivosti jeho směrování a naklánění. To pomůže hlavně při situacích, kdy protivník nečekaně stočí svůj letoun na jinou stranu a my již máme nachystanou raketu a zaměřený cíl. Co se týče arzenálu, v demoverzi jsme se ničeho nového nedočkali, nicméně i klasická výbava jako kulomet, rakety a světlice na splnění mise vcelku postačí.

Houstone, máme problém

Po splnění předchozího úkolu nám nicméně velitelství svým ruským akcentem zakáže návrat na základnu, jelikož byla přepadena a evakuována. Letka si ale potřebuje doplnit palivo, což se musí vyřešit co nejdříve, aby stihla bránit pozice pěších jednotek. Řešení přináší speciální čerpací letadla – a jejich využití je řešeno vskutku originálně.

Je to něco jako minihra: přiletíme do jisté blízkosti k letadlu a spustí se schéma, v němž prolétáme checkpointy a blížíme se k letadlu, přičemž kamera se přibližuje čím dál blíže čerpacímu otvoru. Jakmile se jej dotkneme, spustí se animace, kdy se stíhačka dočerpá. Posléze nám do sluchátek vedení oznámí, že se musíme okamžitě odebrat bránit jejich pozice a že hlavouni v Moskvě byli nuceni uprchnout.

Demoverze je zajímavým počinem zejména pro ty, kteří si užívají létání v nebesích kořeněné střelbou a adrenalinem, hra se však bude jistě líbit i nováčkům v žánru. Demo se povedlo, po grafické stránce také exceluje – jedinou otázkou tedy zbývá, jak bude vypadat plná hra a zda se v rámci kvality příběhu něco změní. Na HAWX 2 se můžeme těšit již 7. září na platformách PC, PS3, X360 a Wii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama