Dojmy z hraní Battlefield 2042 Season 1: Zero Hour
Preview Battlefield 2042 Článek Dojmy z hraní Battlefield 2042 Season 1: Zero Hour

Dojmy z hraní Battlefield 2042 Season 1: Zero Hour

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

20
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

EA DICE nabízí první dávku obsahu pro svoji kontroverzní střílečku.

Reklama

O víkendu jsem se naplno ponořil do hraní Battlefield 2042. Před několika dny do něj totiž dorazila Season 1: Zero a s ní konečně nová mapa, hrdinka a také season pass. Jednoduše řečeno nálož novinek, kterou jsem u této hry už popravdě moc nečekal. Zda představuje aktuální obsah důvod k návratu, vám nastíním v těchto krátkých dojmech z hraní.

Exposure mapa, kde hory mají oči

Útoky z orbitu dokáží zemský povrch pěkně pocuchat. Jak to asi může vypadat, když k něčemu takovému dojde, prezentuje mapa Exposure, ve které jsou hory provrtané možná víc než sýr po útoku myší. Právě celkové zredukování horské masy mi dalo možnost podívat se nejen do výšin, ale také do řádně oddělených tunelů, kde probíhal boj o každý zákrut. Bitvami v nich jsem byl nadšen. Chvílemi jsem se sice probojovával skrze těžce bráněné linie, ale pak přijel tank a pomohl mému oddílu prorazit. Bojová technika i zde dokáže divy, není to však až takové terno jako na otevřenějších mapách, protože za každým rohem se tu schovává někdo, kdo jí to dokáže raketometem slušně osladit.

On tu ani popravdě nemusí být schovaný vyloženě za rohem. Nová specialistka technička Lis je postavou, která představuje specialistu proti všem formám vozidel. Její hlavní zbraní je raketomet se střelami, jež může osobně navádět, takže je třeba si na ni dávat pozor. Osobně mi ale přišlo, že její rakety nejsou kupříkladu proti tankům až tak efektivní, jako normální střely. Ty sice musíte přesně zacílit, těžkou techniku však drtí více. Sám jsem ovšem Lisiny raketky využíval nejen při eliminaci letadel a transportérů. Švarná profesionálka jimi dost dokáže zatopit i sniperům. Jednoduše nad sebe vystřelíte a následně ji pěkně dovedete až ke schovanému střelci.

Bitvami v tunelech jsem byl nadšen.

Čerstvě přidané zbraně a vozidla taktéž trošku mění tempo bojů. Jejich dopad však minimálně dle mého názoru není až tak extrémní a hraním se dají otevřít vcelku rychle. Jednotlivé části season passu se zpřístupňují skrze plnění misí, čímž je hráč motivován k plnění specifických cílů. Trošku se obávám, aby to dlouhodobě nezpůsobovalo problémy, protože se někteří jedinci více než na hraní samotné zaměří právě na plnění svých zakázek.

Season 1: Zero představuje důvod k návratu

Battlefield 2042 Season 1: Zero vlévá krev do žil hry, jejíž start se vyvedl asi stejně jako invaze na Ukrajinu. Nová mapa Exposure postavená na tradičních základech série Battlefield, další postava a pár dalších inovací celku hodně pomáhají a minimálně pro mě znamenají důvod k tomu, abych této střílečce dal ještě šanci. Jakožto hráč vlastnící pouze základní hru bez jakýchkoliv dalších věcí dostupných k zakoupení navíc musím říct, že jsem se v Battlefield 2042 Season 1: Zero necítil nikterak znevýhodněn.

K nové postavě techničce Lis jsem se dostal během několika hodin hraní a podoba season passu taktéž nebyla příliš agresivní. Jednoduše klasický koncept, který efektivně funguje i jindy. Pokud to tvůrci v budoucnu výrazně nepokazí a nevykašlou se úplně na čerstvý obsah, dokázal bych si představit, že by se Battlefield 2042 mohl časem vzpamatovat a stát se plnohodnotným zástupcem této série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama