Dojmy z hraní Overwatch 2 Closed PVP Bety
Preview Overwatch 2 Článek Dojmy z hraní Overwatch 2 Closed PVP Bety

Dojmy z hraní Overwatch 2 Closed PVP Bety

Jakub Štolfa

Jakub Štolfa

13
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

"Zbavte se jednoho kamaráda..."

Reklama

Pokud jste jeden ze šťastlivců, kteří obdrželi nebo vyhráli klíč do closed PVP bety pro hru Overwatch 2, tak jste si ji mohli a ještě pár dní můžete, stejně jako já, vyzkoušet.

  • Platforma: PC
  • Datum průběhu bety: 26. 4. - 17.5. 2022
  • Vývojář: Blizzard Entertainment
  • Vydavatel: Blizzard Entertainment
  • Žánr: Střílečka
  • Česká lokalizace: Ne
  • Oficiální web

Bylo nás 6

Zbavte se jednoho kamaráda, protože v Overwatch 2 už budete hrát už pouze v týmu 5ti ve formátu 5v5 namísto původního 6v6 formátu. Přechod jako takový se mi zatím hodnotí těžko. Měl jsem za to, že jedním z myšlenek této změny je posílit všechny tank charaktery a soustředit boj kolem nich. Naopak Blizzard změny zdůvodňuje tak, že chce, aby každá role měla stejnou šanci a že z tanků budou naopak více agresivní rváči (bruiser). V tom případě bych ale ocenil kdyby nebyl předepsaný formát týmů - tedy 1x tank, 2x dps a 2x support.

Dojmy z hraní Overwatch 2 Closed PVP Bety

To mi přijde jako limitující, zvlášť pokud je snahou smazat výrazné rozdíly mezi rolemi. Každopádně uvidíme co přinesou další chystané změny - jako například slíbený rework support hrdinů a přidání dalších nových.

Změny hrdinů a jeden nový přírůstek

Několik starých známých postav se dočkalo reworku a některé to ještě čeká. Poměrně velkou změnou prošel některými milovaný, všemi nenáviděný Bastion. Pokud vás v původním Overwatch tento hrdina vytáčel do běla, tak se máte na co těšit v jeho novém podání. Nová ultimátní schopnost - Artillery, pomocí které na vás Bastion může spustit 3 bomby z oblohy v podstatě kdekoliv na mapě, je opravdu zábavná na straně odesílatele a frustrující na straně příjemce. Výraznou změnou prošla také Orisa. Z původního tanka “stojím na místě, za svým štítem a nic se mnou nepohne” se stala poměrně agresivní hrdinka s velkým dps potenciálem. Změnu Orisy osobně vítám, ale v tuhle chvíli se zdá výrazně silnější než ostatní tanci. Změnou prošel také Doomfist, kterému byli lehce přistřižená křidélka ve smyslu, že létáte více horizontálně než vertikálně. Byl přesunut do sekce tanků, k čemuž mu má dopomáhat schopnost “Power Block” a také pasivní štít získávaný z uděleného poškození schopnostmi.

Dojmy z hraní Overwatch 2 Closed PVP Bety

Nově představenou postavou je Sojourn v roli DPS. Kyberneticky modifikovaná střelkyně vás nadchne stejně jako mě v případě, že rádi rozdáváte rány. Její zbraň - railgun - má dva režimy střelby. Primární automatická zbraň se při zásahu nepřítele nabíjí energií, kterou pak můžete vystřelit v jednom přesném a smrtelném zásahu. K ruce vám bude taky speciální střela - spíše energický granát, který v radiusu kolem sebe zraňuje nepřátele. Soujurn je díky svým kybernetickým vylepšovákům hodně mobilní a doslova klouže po bojišti.

Scoreboard

Změna systému zobrazování “skóre hráčů” , kde v původním OW má každý hráč svojí malou statistiku znázorněnou jednak hodnotou (udělené poškození nepříteli, čas strávený na objektivu, atd.) a zároveň medailemi (bronzová, stříbrná, zlatá) podle toho, jak si vede v rámci svého týmu. Od tohoto systému, který je mě osobně sympatický Blizzard opouští a v betě přechází na klasický “tabulkový” systém a KDA (kills/deaths/assists) - respektive EDA (eliminations/deaths/assists). Osobně jsem měl problém se v nové tabulce zorientovat. Je to možná o zvyku ale na první dojem mi přijde nepřehledná a zároveň nenabízí to samé co blyštící se zlaté medaile, které mi dodávají pohlazení po egu v případě, že zrovna můj tým prohrává. Naopak výhodou nové tabulky pro skóre je pro mě přehled o připravenost ultimátních schopností spoluhráčů, což může značně ulehčit koordinaci celého týmu.

Nové mapy

PVP Beta nám nabízí zatím 4 nové mapy a Blizzard slibuje další. Nové mapy jsou:

  • Circuit Royal (Monte Carlo)
  • Colosseo (Řím)
  • New Queen Street (Toronto)
  • Midtown (New York)

Colosseo a New Queen Street jsou první dvě mapy s novým módem “Push”, který je tak trochu kombinací původních “Control” a “Escort”, kde se snažíte kontrolovat pohyblivý bod (robota) na mapě a dotlačit ho buď do cíle, nebo alespoň dál, než váš nepřítel. Tento herní mód je poměrně akční a živý. Musíte si neustále hlídat záda, protože se stále pohybujete novou mapou. Ty jsou novému hernímu módu šité na míru a tak jsou plné záludných uliček nebo zákoutí vhodných pro překvapení nepřítele do zad, nebo pro boj z výhodného úhlu.

Dojmy z hraní Overwatch 2 Closed PVP Bety

Všechny mapy jsou skvěle propracované a přináší dlouho potřebnou novotu do OW. Jediné co bych vytknul jedné z nové map je nepřehlednost té Newyorské. Chápu a oceňuji snahu Blizzardu dělat mapy “živé” a v tomto případě jako věrné reference reálným městům, ale Midtown je za mě až moc přeplácaný cedulemi a okrasnými zbytečnostmi, které k přehlednosti už tak dost hektických bojů rozhodně nepřidají.

Závěrem

Krom představených novinek a PVP akce nám Blizzard v Overwatch 2 také slibuje pořádnou PVE akci. Na tu si ale ještě určitě nějakou chvíli počkáme. Každopádně closed betu vnímám celkově pozitivně a upřímně doufám, že v tomto pozitivním trendu budou úpravy a novinky pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama