Dojmy z prezentace Last Train Home – české hry s legionáři
Preview Last Train Home Článek Dojmy z prezentace Last Train Home – české hry s legionáři

Dojmy z prezentace Last Train Home – české hry s legionáři

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Windows PC

Přinášíme podrobné informace o nové hře od Ashborne Games.

Reklama

Na akci PC Gaming Show byla představena nová hra od brněnského studia Ashborne Games. Titul nese název Last Train Home a vypráví příběh o československých legionářích, kteří se po konci první světové války chtějí vrátit domů. Do cesty se jim však postaví ruská občanská válka a nehostinná Sibiř, přes kterou se pokusí dostat vlakem po Transsibiřské magistrále zpět do vlasti. Informace a přiložené materiály jsme načerpali díky novinářské předpremiéře hry, kterou vývojáři uspořádali v prostorech brněnského kina Art.

V čele jednotky legionářů

Last Train Home spadá do žánru RTS s prvky managementu. Hlavní náplň jednotlivých misí tvoří ovládání menší skupiny vojáků, kteří se často postaví proti výraznější přesile nepřátel. Kromě eliminace nepřátelských jednotek je cílem jednotlivých úkolů zisk určitých surovin nebo obsazení požadované vesnice, která následně legionářům umožní pokračovat v jejich cestě Sibiří.

Je důležité zdůraznit, že v kůži velitele budete vždy ovládat maximálně 10 jednotek. Nečekejte proto od hry bitvy velkých armád s výrazným zapojením techniky. Z pohledu taktiky proto budete muset zvolit spíše obezřetný postup s důrazem na průzkum a přepady ze zálohy. Úspěch v jednotlivých misích rovněž ovlivní využívání specializací jednotlivých vojáků, ze kterých si sestavíte své družstvo. Z pohledu hratelnosti si hra bere inspiraci například ze strategických sérií UFO nebo hry Original War.

Každý z vagónů má svůj účel a funkci.

Samotné hlavní a vedlejší mise ale představují pouze jeden ze základních stavebních kamenů hry. Po dokončení úkolu vás vždy čeká návrat do pro legionáře důležitého obrněného vlaku. Ten ve hře funguje jako pohyblivá základna, ve které vás čeká zmíněná manažerská část hry. Každý z vagónů má svůj účel a funkci, která je pro přežití a správné fungování vaší vojenské jednotky nepostradatelná. V polním lazaretu se budete muset v první řadě postarat o zraněné vojáky. Chybět ale nebude ani třeba samostatný vagón pro přípravu jídla.

Jelikož budete projíždět Sibiří, tak se rozhodně neobejdete ani bez dostatečných zdrojů tepla. Celá vaše jednotka zkrátka bude potřebovat množství surovin k přežití a pokračování v cestě. Kromě fyzických potřeb se navíc budete muset starat také o udržování vysoké morálky. Aby těch starostí na cestě za svobodou nebylo málo, tak určitou správu bude vyžadovat také samotný vlak. Jednotlivé členy družstva i části vlaku bude možné v průběhu hry rozšiřovat a vylepšovat. Celá manažerská část na mě v součtu působí jako nesmírně zajímavá a důležitá část hry, která by rozhodně neměla sloužit jako pouhá vycpávka mezi misemi.

Dlouhá cesta Sibiří na motivy historických událostí

Hra nabídne čistě singleplayerový zážitek, který bude postavený na kampani o délce 40-50 hodin. V rámci příběhového pozadí bude hrát stěžejní roli kapitán Langer, kterému svou tvář i hlas propůjčil herec Karel Dobrý. Ano, tušíte správně. Last Train se pochlubí kompletním českým rozhraním i dabingem.

Ve studiu Ashborne Games na hře pracuje 50 vývojářů.

Ačkoli bude hra vyprávět své vlastní příběhy a nebude se striktně držet skutečné cesty legionářů v Rusku, tak vývojáři dle svých slov chtějí ve hře zachovat historicky přesné reálie, k čemuž jim bezesporu pomůže spolupráce s Československou obcí legionářskou, která autorům kromě konzultací historických událostí zajistila přístup k reálnému Legiovlaku, který jako pojízdné muzeum objíždí Českou republiku a Slovensko.

Závěrem bych rád doplnil, že ve studiu Ashborne Games na hře pracuje 50 vývojářů, v jejíž čele stojí Petr Kolář. Ten pracoval více než 10 let ve studiu Bohemia Interactive, kde vedl vývoj her jako Arma 3 či Vigor. Na hře se podílí i další veteráni, kteří přišli právě z tohoto známého českého studia. O technickou stránku, kterou můžete posoudit z přiložených obrázků, se stará Unreal Engine 4.

Z pohledu platforem zatím vývojáři počítají pouze s PC (Steam). Pokud se však titulu bude po prodejní stránce dařit, tak nejsou do budoucna vyloučeny ani verze pro konzole. Cena byla stanovena na 40 eur. Last Train Home by mělo do své cílové stanice dorazit ještě v průběhu letošního roku. Přesné datum ale zatím stanoveno nebylo. Další informace o Last Train Home vám přineseme ve formě vlastních dojmů z hraní, které jsme načerpali na brněnské vývojářské konferenci Game Access.

Za poskytnuté informace a materiály děkujeme vývojářům z Ashborne Games.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama