Dokonalá kopie Super Mario 64 se prodala za více jak 30 miliónů Kč
Novinka Dokonalá kopie Super Mario 64 se prodala za více jak 30 miliónů Kč

Dokonalá kopie Super Mario 64 se prodala za více jak 30 miliónů Kč

Ondřej Partl

Ondřej Partl

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Nintendo 3DS 3DS Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Netrvalo příliš dlouho a rekord nastavený kopií The Legend of Zelda byl roztříštěn.

Reklama

Teprve včera jsme vás informovali o tom, že se jedna kopie The Legend of Zelda pro Nintendo Entertainment System prodala v rámci první videoherní aukce pořádané aukční síní Heritage Auctions za neskutečných 870 000 USD, tedy 18,854 miliónů Kč, čímž nastavila nový rekord.

Avšak jeho držitelem nebyla příliš dlouho, jelikož ještě před skončením aukce se našel nástupce, jenž dosavadní rekord naprosto roztříštil.

A může za to kopie Super Mario 64 pro systém N64, která se povedla prodat za "nekřesťanskou" částku 1 560 000 USD (33,878 miliónů Kč).

Kopie získala ohodnocení 9,8 bodů z 10, což znamená, že se jedná v podstatě o dokonalou kopii, přičemž pořadatelé aukce o ní mluví jako o nejlépe dochovaném známém kusu této hry na světě.

Každopádně při takových částkách má člověk skutečně chuť jít na půdu a pokusit se tam najít nějaký podobný klenot, nemyslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama