Counter-Strike: Global Offensive Novinka Dokument ukazuje, že i přes sliby Valve se hazardu na Steamu daří

Dokument ukazuje, že i přes sliby Valve se hazardu na Steamu daří

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

11
Platformy Windows PC

Snaha o zastavení hazardních her třetích stran společnosti nevyšla.

Reklama

Valve je firmou, na jejímž klientu se protočí nemalé peníze nejen v rámci prodeje her samotných, ale také za virtuální předměty, jež jsou jak ve hrách od této společnosti, tak i v titulech od třetích stran. Nové dokumentární video kanálu People Make Games zabývající se herním průmyslem a jeho propojení se Steamem ukazuje, že Valve svou benevolencí možná aktivně podporuje hazard. Dle dokumentu vznikla řada stránek, jež profitují vyloženě z toho, že prodávají kosmetické prvky z hry Counter-Strike: Global Offensive skutečné peníze.

Dokument ukazuje, že i přes sliby Valve se hazardu na Steamu daří

Přihlásit se na tyto stránky má být nebývale jednoduché, stačí mít účet na Steamu a pak už vám nic nebrání v tom dát se do obchodování. V základu by to zřejmě nebyl až takový problém, kdyby ve hře nebyla skutečnost, že třetí strany jsou schopny hodnotu uměle navyšovat a tak ve výsledku z mladých a především nic netušících hráčů tahat další peníze. Tento nešvar se však netýká pouze her od Valve. Titulů, jež nabízejí loot boxy a předměty, které následně lze prodávat není vůbec málo. Podle People Make Games je hazard natolik silnou složkou, že s ní Valve není reálně schopné nic dělat a pravděpodobně ani nechce, protože mu z něj plynou zisky v podobě 10% z každé prodané položky, jež se stala součástí komunitního trhu.

Dokument ukazuje, že i přes sliby Valve se hazardu na Steamu daří

V roce 2016 slibovalo Valve, že se pokusí s hazardem na Steamu něco dělat. Do praxe však nakonec svůj slib nikdy nepřevedla. Podle jednoho z bývalých zaměstnanců Valve se má situace takto: "Dělají vše pro to, aby zůstali co nejvíce neutrální, ať se děje cokoli. Je to velmi libertariánské místo. Společnost Valve nechce říkat, co se na Steamu může a co ne." Hlavním důvodem proč se nic neděje může být podle nejmenovaného hráče Counter-Strike: Global Offensive laxnost a neochota spojená s nutnosti sáhnout po razantnějších řešeních problému s hazardem: "Mají volné ruce. Od společnosti Valve nikdo nic neočekává."

Valve prozatím na nejnovější dokument od People Make Games nereagovalo. Realitou však je, že hazard se během posledních let stal součástí Steamu, což pociťují primárně hráči, kteří mají rádi na svých zbraních a výstroji unikátní vizuální úpravy. Zda se společnost tomuto problému aktivně postaví, zatím není jasné. Je ale pravděpodobné, že vzhledem k ziskům a možnosti se zcela zbavit zodpovědnosti, bude snažit profitovat z tohoto trhu co nejdéle to půjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama