DOOM Eternal v nových gameplay záběrech a screenshotech
DOOM Eternal Novinka DOOM Eternal v nových gameplay záběrech a screenshotech

DOOM Eternal v nových gameplay záběrech a screenshotech

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte se na nejnovější ukázky z hraní očekávané FPS akce.

Reklama

Několik internetových obchodů a internetových stránek uveřejnila preview a gameplay záběry z hraní DOOMu Eternal od Bethesdy Softworks a id Software na předváděcí akci v New Yorku. Informační smršť je doplněna také o nové screenshoty.

Většina periodik se shoduje na tom, že DOOM Eternal staví na úspěchu svého předchůdce z roku 2016. Pocit z hraní po několika prvních úrovních kampaně je ale ještě daleko lepší, než v předchozí hře. Nový DOOM prý ve všech ohledech nabízí vylepšení a změny, které jsou ku prospěch hratelnosti. Hlavní myšlenkou DOOMu z roku 2016 bylo udržet hráče neustále v útočné a agresivní pozici, tady zůstat stále v pohybu a likvidovat démony, což DOOM Eternal ještě prohlubuje. Jde o jednoduché pravidlo, platící hned od začátku, musíte pokračovat v pohybu nebo zemřete.

Přizpůsobeno je tomu i nové prostředí, které vám dovoluje použít rozšířenou škálu pohybů, kdy je boj v boji proti démonům přenesen na Zemi. Ve srovnání s předchozími koridory vesmírné kolonie na Marsu, způsobuje posun v do nových lokalit nejen změnu vzhledu, ale také mění hratelnost a samotný boj.

DOOM z roku 2016 už byl sám o sobě dost náročnou hrou a přesto DOOM Eternal tuto obtížnost prý ještě umocňuje tím, že na vás naháže mnohem více nepřátel najednou. Ve své podstatě se musíte velmi rychle rozhodovat jako v nějaké logické hře, kde musíte řešit také systém obnovy zdrojů (životy, náboje atp.). Základní herní myšlenka DOOMu ale zůstává stejná, hráči musí být agresivní a zároveň vynalézaví tím způsobem, aby správně volili které nepřátele zabíjet jako první.

S větším počtem nepřátel se rozšířilo i množství zbraní a schopností, které budete mít k dispozici. Vrací se oblíbená brokovnice nebo plasma, ale narazíme i na pár novinek v podobě Flame Belch a Blood Punch a právě díky takovým zbraním se vyloženě v boji nabízí nové způsoby strategického myšlení, abyste v procesu likvidace získali nejen zdraví a náboje, ale i power-upy. Těšit se samozřejmě můžeme i na motorovou pilu, která se stává další důležitou součástí vašeho arzenálu. Dokáže totiž obnovit zdraví a vylepšení.

Do boje bylo v DOOMu Eternal přidáno několi mechanik a vylepšení, aniž by utrpěla akce, pro kteru je tato série oblíbená. To platí zejména pro novou možnost rychlého vyhýbání se útokům a vyšplhání na stěny.

Níže již najdete několik slíbených gameplay videí. DOOM Eternal bude k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC od 20. března. Verze pro Switch vyjde později. Předobjednávky všech verzí nabízí kód ke stáhnutí DOOMu 64, který bude zpřístupněn ve stejný den, kdy vyjde nová hra.

DOOM Eternal můžete již nyní předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.

DualShockers

Easy Allies

Famitsu

Game Informer

Gamersyde

GameSpot

Souboj

Kompilace Glory Kills

Hub

PC Gameplay

GameXplain

IGN

IGN Japan

Inside PlayStation

Polygon

VG247

Xbox On

Zdroj: YouTube, DualShockers, Famitsu, Easy Allies, Game Informer, Gamersyde, GameSpot, GameXplain, IGN, IGN Japan, Inside PlayStation, Polygon, VG247 a Xbox On

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama