Driver: San Francisco – Shift v plné kráse
Speciály Driver Článek Driver: San Francisco – Shift v plné kráse

Driver: San Francisco – Shift v plné kráse

Daniel Kremser

Daniel Kremser

7

Co všechno skýtá systém Shift a jak toho co nejefektivněji využít?

Reklama

Po neúspěchu posledního dílu se zdálo, že série Driver nenávratně skončila v propadlišti dějin. Ubisoft však umí dávat i druhé šance, a tak se nám teď proti Need for Speed nebo DiRTu řítí i Driver: San Francisco. Ovšem jak již ukázal předchozí neúspěch, opakování stále toho samého už dneska nikoho neohromí a je potřeba přijít s něčím neokoukaným. A právě tím je zasazení hry do snového světa a uvedení nového systému Shift, který obzvláště v multiplayerové hře na ty hodné a zlé skvěle vynikne.

Díky tomu, že se celý příběh odehrává pouze ve snech hlavního hrdiny Tannera, mohli autoři trochu popustit uzdu své fantazii a vnést do konceptu hry špetku nadpřirozena. Shift vám totiž umožní přenést se do libovolného vozu v okolí kdykoli si zamanete, a to se rozhodně může sem tam hodit. Co třeba, když vám uniká podezřelý nebo když zrovna nemůžete vyjet s vlastním autem. A co teprve multiplayer, jemuž tohle dodává zcela nový rozměr.

Povolený švindl

Tahle hra nabízí dostatek prostoru i pro víkendové hráče, kteří nejsou v závodních hrách tak zběhlí a třeba se jim moc nedaří konkurovat protřelým závodníkům. Zde si ale jednoduše mohou přesednout či se spíše přenést do auta blíže pronásledovanému protihráči. Ale pozor, někdy může být takováhle nenadálá změna řízení i pěkně nebezpečná. Zkrátka ale k tomu nepřijde ani ten pronásledovaný.

Dýchají už vám soupeři nebo kamarádi za krk? Tak co se jich zbavit efektním přesunutím do protisměru. Nejen, že tím své pronásledovatele dokonale zmatete, ale navíc se tomuto překvapivému zvratu budou muset také přizpůsobit, což nemusí být zrovna nejlehčí. Obzvláště, pokud se to dobře načasuje.

Už vás to věčné přeskakování nebaví?

Chcete se pronásledovatelů zbavit a znemožnit jim v další změně vozidla? Pak vyražte do postranních uliček, kterých slunné San Francisco skýtá doslova bezpočet. Jejich výhodou je nulový provoz a tedy i nulová šance pro teleport za nový volant. Navíc jsou spojeny do složité sítě bludišť a než pronásledovatel zjistí, kde vlastně vyjedete, budete už dávno pryč.

Nepomáhají ani úskočné změny směrů a kličkování v postranních uličkách? Pak už zbývá jen jediná možnost, a sice kompletní zablokování dopravy. Nejlépe se k tomu hodí velké, těžké a pomalé tahače s návěsem přímo lákající k převrácení a zdemolování aut protihráčů. Takový menší chaos se přece vždycky hodí.

Ano, změnit dopravní prostředek sice můžete, kolikrát chcete, ale ne hned po sobě. Je tak nutné si všechno dvakrát promyslet. Každá chyba vás totiž může stát cenné vteřiny a spolu s nimi i vítězství, což by určitě nikdo nechtěl.

Zcela nový rozměr hratelnosti

Shift do nového Drivera vnáší velice sympatický prvek, kterého si obzvláště v multiplayeru při hraní s přáteli do sytosti užijete. Jedná se přesně o tu novinku, již konkurence postrádá a která přitáhne k Driverovi i víkendové závodníky a arkádové nadšence.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama