Among Us Novinka DUBIUM: Vesmírná akce ve stylu Among Us představuje hratelnost

DUBIUM: Vesmírná akce ve stylu Among Us představuje hratelnost

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy Windows PC

Nemůžete věřit nikomu.

Reklama

Nedávno jsem vás informovali o oznámení nové hry ve stylu Among Us. Jedná se o DUBIUM od korejského studia Mumo Studio, která podobně jako hitovka prověří vaši schopnost dedukce a důvěry k ostatním hráčům. (Tomuto žánru se mimochodem vžilo pojmenování „social deduction“ hry). Tvůrci teď lákají novým trailerem z chystané uzavřené bety.

DUBIUM bude hrou pro pět hráčů a zároveň bude prvním titulem tohoto indie studia. Odehrává se ve vesmíru v blízké budoucnosti a hráči se v ní ujmou role Frontier („hraničár“) nebo Traitor („zrádce“. Snahou bude uniknout z opuštěné vesmírné stanice. Frontiers jsou obdobou členů posádky ve hře Among Us a společně opravují solární panely, které pohánějí únikový modul, zatímco Traitor jejich práci sabotuje a jednoho po druhém likviduje. K tomu bude potřeba využít několik různých nástrojů.

DUBIUM: Vesmírná akce ve stylu Among Us představuje hratelnost

Ačkoli na první pohled mají hry Among Us a DUBIUM mnoho společného, tak hra od studia Mumo se vyznačuje výraznou výtvarnou stylizací s propracovanými animacemi, která evokuje animované filmy od Pixaru. Pomůcky, které používají jednotlivé role, lze vylepšovat pomocí odměn získaných během hraní, což hráčům umožňuje přizpůsobit si postavu svému hernímu stylu. Hra je také vyvíjena s ohledem na streamování a bude obsahovat rozšíření pro Twitch, které umožní divákům navrhovat akce nebo dokonce rozhodovat za streamera. Samozřejmostí je v tomto případě i voicechat.

Hra by měla přijít do early accessu na začátku příštího roku, zatím je možnost projekt podpořit na Kickstarteru a dostat se tak do close bety, popřípadě se přihlásit pomocí mailu a doufat, že kód přijde. DUBIUM by mělo prozatím dorazit pouze na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama