Patapon Novinka Duchovní nástupce exkluzivní série PlayStationu si podmanil Kickstarter

Duchovní nástupce exkluzivní série PlayStationu si podmanil Kickstarter

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra vybrala už téměř půl milionu dolarů.

Reklama

Studio Tokyo Virtual Theory před časem oznámilo, že pracuje na duchovním nástupci série Patapon. Tato rytmická série se dočkala v letech 2007 až 2011 celkem tří dílů, které zamířily na v tu dobu populární přenosnou konzoli PSP od Sony. Značka se později dočkala také portu pro PlayStation 4.

Část původní autorů v čele s designérem Hirojuki Kotanim a hudebním skladatelem Kemmeiem Adačim se v nově zformovaném studiu Tokyo Virtual Theory rozhodli koncept této značky reinkarnovat v nové hře s názvem Ratatan. Místo námluv s vydavatelem se vývojáři nejprve rozhodli o peníze prostřednictvím crowdfundingu požádat fanoušky. Dnes spuštěná kampaň na Kickstarteru dokazuje, že se tento postup vyplatil. Požadovaných 141 tisíc dolarů autoři vybrali za méně než hodinu.

Aktuálně už byl dokonce překonán první stretch goal, který zajišťuje přidání online multiplayeru. Pokoření dalších již odhalených dodatečných cílů v podobě bonusové minihry a konzolových verzí je přitom pouze otázkou času. V době psaní novinky se vybráná částka blíží hranici půl milionu dolarů. Datum vydání je odhadováno na první polovinu roku 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama