duke-nukem-forever
Blogy čtenářů Recenze Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever

smejky

smejky

Duke Nukem Forever

Reklama

Duke Nukem Forever

 

Duke Nukem Forever

 

 

Tak to znáte a je to tu Duke Nukem Forever Nová hra stojí na pomezí mezi starým a novým videoherním světem a občas to nevyhnutelně zaskřípek. Ve hře, kde je prapůvodní originální arzenál jedním z velkých lákadel, není omezení na dvě zbraně vůbec vítanou inovací a poměrně velká přísnost při rozdělování munice také nepotěší příznivce maniakální palby. Je to určitě horší než automatické uzdravování, které už se přeci jen stalo v rámci žánru akceptovaným standardem.

 

Duke Nukem Forever
Duke Nukem Forever
Duke Nukem Forever

Nejprve člověka kratochvíle jako hraní pinballu či jezdění s autíčkem zarazí jako poněkud nepatřičné a nedospělé, ale s tím, jak takových miniher přibývá, stávají se vítanou součástí hry. Ta pravidelně kombinuje akci se zábavnějšími úseky, nejčastěji se zmenšenou hlavní postavou. Příjemné je, že se jednotlivé minizápletky téměř neopakují a vždy jde o něco trochu jiného.

Jednou je to skvělá hopsačka kolem kuchyně protkaná přestřelkami se stejně miniaturními protivníky mezi lahvemi s dresinky a kečupem, navíc obohacená o vystřelování z toustovače a další zážitky, jindy prolézání vnitřku působivého obřího stroje, přiměřeně lehký puzzle s rozvodem páry, jízda v důlním vozíku nebo velmi zajímavě řešená cesta k otevření zamčených dveří uvnitř ufounské základny. Člověk by to nečekal, ale v téhle hře jsou vážně dobré nápady na zpestření hratelnosti.

Hratelnost i zde čas od času ztrácí tempo, někteří nepřátelé se začnou objevovat až příliš často a souboje se postupně začínají opakovat. Zároveň se ale také velmi často mění prostředí, někdy až do groteskních podob typu western, takže vyložená nuda nepřichází – a když, krátká pauza jí snadno vyřeší.

Ve výsledku je Duke Nukem Forever hrou, která krok s nejnovějšími tituly držet nedokáže, přinejmenším po technické stránce. A je také zjevně hrou kontroverzní, protože už stačila nasbírat spoustu velice špatných hodnocení po celém světě a mnoha lidem se zjevně hodně nelíbí.Je to však slušná střílečka s vlastním stylem, navíc protkaná zajímavými a zábavnými nápady, takže i když je to vážně bláznivý guláš všeho možného s mnoha lety za krkem, nad průměr rozhodně vyčnívá v pozitivním slova smyslu.

 

Tak si to schrnem:

Duke Nukem dokázal příjemně překvapit.Na místo očekávaného sklouznutík holé přímočaré akci nabízí přímočarou akci se spoustou různých aktivit a zpěstření a uvolněná atmosféra zručněbalancuje na hraně uvěřitelnosti.

 

Duke Nukem Forever

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Zpracování hry
Možná to ovládaní hry
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama