Dune 2 Prababička RTS
Blogy čtenářů Recenze Dune 2 Prababička RTS

Dune 2 Prababička RTS

Dune 2 byla obrovským úspěchem a položila základy pro nadcházející Warcraft, Starcraft, Command & Conquer a další RTS hry. Hra jako taková byla ve své…

Reklama

Dune 2 byla obrovským úspěchem a položila základy pro nadcházející Warcraft, Starcraft, Command & Conquer a další RTS hry. Hra jako taková byla ve své době revolucí mezi RTS. Dnes by mnohým připadala jako "vykopávka" ale je určitě mnoho takových kteří by si řekli že to asi musela být super hra protože v té době takové nebyly. A nyní ke hře, v Dune 2 si na začátku vyberete ze tří odlišných rodů Harkonnen, Atreidis a Ordos.

 

Modří Atreidové mají silné defensivní jednotky a pomoc pouštních mužů je nedocenitelná. Oproti tomu rod Harkonnenů sází na hrubou sílu. Disponují nejsilnější jednotkou ve hře a jejich základny jsou vybaveny dalekonosnými raketami s nízkou přesností. Jejich barva je červená. A nakonec jsou tu zelení Ordosové. Jejich strategií je diverse. Dokáží přetáhnout cizí jednotky na svoji stranu, rychlá pouštní vozidla jim umožňují nečekané průniky do nepřátelských základen a velké problémy řeší sebevražedné mise sabotérů. Tyto tři rody bojují o "koření" které se těží na červených místech na poušti. A aby to nebylo jednoduché tak je tu veliké nebezpečí které představuje "sandworm" je to v podstatě obrovský červ který požírá vše, pohybuje se pod pískem a jediné místo kam nemůže je pevná země, to je také jediné místo kde se dají stavět budovy pod které když si nedáte betonový základ, tak se začnou pomalu rozpadat a pokud je nebudete opravovat tak se rozpadnou úplně. Hra je velmi jednoduchá ale pouze na ovládání které má velkou chybu v tom že nemůžete označit více jednotek najednou.Hra je jinak trochu těžší než se zdá  například když jsem hrál proti harkonnenům tak na mě vypálili tu jejich raketu a zničili mi půlku základny a tehdy mi bylo jasné že nemůžu vyhrát jelikož na té zničené půlce bylo mé velitelství takže jsem nemohl stavět budovy. Ve hře nečekejte letecké boje protože jediné letodlo co tam je tak nejde ovládat ale zase vám pomáhá.Voda tam není už vůbec (je to přece pouštní planeta) takže možnost lodí tam není (leda kdyby se plavily v písku ::)) ). I když hra není nejlépe graficky zpracovaná tak si myslím že ji spousta lidí stále hraje, existují i nové verza například dune 2000 ale to už není ono.

... zde pokračujte v psaní ...

Dune 2 Prababička RTS

Verdikt

Výborná hra se spoustou jednotek ale bez vylepšení.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Hratelnost
Hra vydrží dlouho
Originální
Nemohu označit více jednotek
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama