Tři čtvrtiny majitelů konzole PlayStation 5 upřednostňují režim výkonu
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Tři čtvrtiny majitelů konzole PlayStation 5 upřednostňují režim výkonu

Tři čtvrtiny majitelů konzole PlayStation 5 upřednostňují režim výkonu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

38
Platformy PlayStation PlayStation 5

PlayStation 5 Pro tuto možnost nenabídne.

Reklama

S příchodem aktuální konzolové generace se stalo v zásadě pravidlem, že jednotlivé hry nabízejí hráčům možnost volby mezi nejméně dvojicí zobrazovacích režimů. Zatímco režim výkonu upřednostňuje framerate, tak režim kvality cílí na detailnější grafiku a vyšší rozlišení. 

V průběhu úterní prezentace chystané konzole PlayStation 5 Pro její hlavní architekt Mark Cerny prozradil, že nová konzole tuto volbu obsahovat nebude. Vyšší výkon samotného zařízení podle Cernyho zajistí to nejlepší z obou režimů. Tato novinka se bude s jistotou týkat první várky her, které ponesou označení PS5 Pro Enhanced. Nelze však úplně vyloučit, že se situace do budoucna s příchodem náročnějších her nezmění.

Cerny na konto zobrazovacích režimů zároveň odhalil, že zhruba 75 % majitelů základní verze PlayStationu 5 upřednostňuje režim výkonu. Z ankety, kterou na sociální sítí X založil Geoff Keighley, dokonce vyšlo najevo, že režim výkonu upřednostňuje 81 % hráčů. Jaký ze zobrazovacích režimů upřednostňujete vy? Dejte nám vědět v komentářích nebo prostřednictvím níže přiložené ankety.

ANKETA: Jaký zobrazovací režim na konzolích upřednostňujete?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama