Dvě videoherní adaptace známých deskovek zdarma
Novinka Dvě videoherní adaptace známých deskovek zdarma

Dvě videoherní adaptace známých deskovek zdarma

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Uspokojeni budou jak fanoušci vláčků, tak i příznivci strategického budování.

Reklama

Minulý týden nám milovaná i proklínaná společnost Epic Games umožnila na svém digitálním obchůdku aktivovat zcela bezplatně docela podařený Farming Simulator 19. Sedm dní však uplynulo, proto již nadešel čas na klasické "střídání stráží".

Naši bystří čtenáři si zcela jistě všimli včerejšího článku, jenž pojednával o vyřazení hry Pandemic z nabídky obchodu Epic Games Store. A právě tato hra měla býti jednou z tria, které jsme si měli moci ode dneška bezplatně aktivovat. Avšak rozhodně není třeba smutnit, jelikož i zbylé dva kousky zcela jistě nabídnou nemalé množství zábavy.

První z nich je videoherní adaptací celosvětového deskovkového fenoménu Carcassonne. Ti z vás, kdož jsou této hry neznalí, tak si mohou býti jisti, že se jedná o povedený budovatelsko-strategický titul, v němž si v každém kole lízáte jeden náhodný dílek mapy, který následně umisťujete na hrací plán s tím, že se musíte rozhodnout, jaké místo bude pro vás nejvýhodnější. Skládáním těchto dílků následně budete vzájemně propojovat cesty, města, a další struktury. Zároveň můžete na každý z nich umístit svého vazala v podobě figurky, což zapříčiní to, že po kompletaci dané oblasti získáte určitý počet bodů.

Digitální adaptace tedy samozřejmě obsahuje hru pro více hráčů, stejně tak jako zápolení proti protivníkům s umělou inteligencí. Ke hře taktéž vyjde i mnoho rozšíření (stejně jako k jeho fyzické obgdobě), které ovšem nebudou součástí této bezplatné nabídky a budou se muset dokoupit zvlášť.

Druhým digitálně deskovkovým kouskem s příjemnou nulovou cenovkou se posléze stala adaptace Ticket to Ride. Ta je ve svém základě velmi jednoduchou hrou, v níž bude vaším hlavním cílem propojit jednotlivá města pomocí železniční tratě, a to ideálně rychleji než vaši soupeři. Nicméně hra skýtá hned několik zajímavých mechanik, díky nimž vám přeci jen chvíli bude trvat, než se v ní stanete opravdovým železničním velmistrem.

Stejně jako v případě minulém, i tady si budete moci zazápolit proti umělé inteligenci, stejně jako proti reálným lidem (hra podporuje cross-platform hraní mezi Steamem, Epic Games Store, iOS a Androidem).

Na aktivování obou titulů máte čas do 13. února do páté hodiny odpolední.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama