Dvojí metr v praxi
Blogy čtenářů Článek Dvojí metr v praxi

Dvojí metr v praxi

Anonymní

Anonymní

Aneb o snad největším problému herního průmyslu z pohledu hráče. A také o tom, jak může být Vaše oblíbená hra ta nejlepší.

Reklama

Aneb o snad největším problému herního průmyslu z pohledu hráče. A také o tom, jak může být Vaše oblíbená hra ta nejlepší.

 

Aktuální článek bude kratší, než je stanovené minimum. Tím pádem už i vím, jaké bude výsledné hodnocení. Nejprve to tedy před samotným článkem shrnu. Článek je kratší, takže to máme 2 hvězdy dolu, článek píše Parad!se = další 2 body dole a nakonec se zde vyskytuje kritika Battlefieldu 3 a EA. Takže výsledný součet jsou 2 hvězdy, případně můžete dát z milosti 4.

O co jde?

Minulý rok na začátku podzimu bylo ve všech koutech internetu zabývajících se hrami celkem dusno. Vycházelo totiž nové Call of Duty a jeho zabiják Battlefield 3. Už dopředu bylo jasné, kdo vyhraje. Minulé CoD díly měly vždy adrenalinový příběh, který byl ale pro děcka, dále zábavný multiplayer a průměrnou grafiku. A další díl přinesl super zakončení trilogie, kooperativní mise rozdělené do dvou režimů a opět zábavný multiplayer, ve hře navíc nebylo jednoduché najít nějaký bug. Nový, inovativní, bezkonkurenční Battlefield přinesl vylepšenou grafiku z BC 2, 3x více bugů a velké mapy z předchozích dílů. Jako bonus zde byla průměrná kampaň s krátkou herní dobou, ale ta zde být vůbec nemusela, protože šlo o bonus. Stejný bonus byl v podobě krátkých kooperativních misí. Takže nevím jak vám, ale mně vychází jako čistý vítěz Battlefield. Call of Duty si kupují pouze ovce, kdežto praví hráči berou inovaci ze Švédska.

Příběh pokračuje...

Vydáním obou her a zveřejněním prodejních čísel to ale neskončilo. Byly totiž oznámené nové mapy pro CoD a z nějakého neznámého důvodu začaly iritovat hlavně hráče, kteří tuto hru vůbec nehrají. Ještě větší průšvih byl, když se někdo kdekoliv zeptal, jakou hru si má koupit CoD nebo BF? Často mohl tázající dospět k názoru, že BF je po všech směrech vyladěná hra a prostě nemá konkurenci. Kdežto CoD je hotový odpad a inteligentní lidé si ho pouze stáhnou a projdou hru jednoho hráče. Jakto, že jim tato příšerná hra stojí za jejich drahocenný čas? Navíc když BF nabízí kampaň v ultraepické grafice a ozvučení? Ona je to asi nuda co? Inu grafické pozlátko není vše. Nedávno se BF 3 dočkalo patche, který opravoval zhruba 200 věcí od zbraní až po herní módy. To mi tedy nejde do hlavy, podle prosté logiky tu hru DICE museli totálně rozbít. Přece když je něco doladěné, tak tam není co opravovat ne? Kluci ze Švédska navíc přichystali několik tzv zkratek, kdy si za peníze můžete odemknout různé zbraně a vybavení. Takže skoro princip jako v F2P titulech. Ovšem nikdo nenamítá, více hráčům vadí mapy v cizí hře, než ,,cheaty” pomocí kterých si ostatní mohou koupit věci, které jste museli pracně odemknout.

Přivírání očí podruhé...

Nedávno vyšel Mass Effect 3 a v EA a BioWare se zase mohou hráčům smát. Hra trpěla bugem s importem postavy z předchozích dílů, asi to vývojáři nestihli moc doladit, protože museli dělat dlc pro den vydání. A protože potřebovali něco, co si každý koupí, tak oživili Protheana, jejichž rasa byla do této doby 50 000 let mrtvá a naúčtovali si 10 doláčů. Radši ani nechci vědět, jak málo herní doby tím hráči získali. Stále je to ale evidentně lepší koupě, než 5 propracovaných map, na kterých můžete strávit klidně 100 hodin zábavného hraní. A jako bonus přidali super konec, který měl příběh uzavřít a přinést odpovědi na většinu otázek. Místo toho hráči dostali zakončení, kvůli kterému vznikají petice a skoro nikdo s ním nebyl spokojený. Oni dobře věděli, proč před vydáním hry říci, že: ,,Konec Mass Effect 3 může naštvat některé hráče”. Slovo některé je zde synonymem pro většinu.

Článek je stejně seriózní jako informace od Patrika Bacha nebo BioWare před vydáním Dragon Age II.

... zde pokračujte v psaní ...

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama