Dying Light 2 přišla o další zásadní vývojáře
Dying Light 2 Novinka Dying Light 2 přišla o další zásadní vývojáře

Dying Light 2 přišla o další zásadní vývojáře

Martin Pritula

Martin Pritula

15
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nové informace o hře se dozvíme v tomto roce.

Reklama

Dying Light 2 je, i podle naší čtenářské ankety, jednou z nejočekávanějších her letošního roku. Zatím je takřka jisté, že jsou nové informace o tomto titulu, který měl původně vyjít již v první čtvrtině loňského roku, na cestě, jelikož oficiální Twitterový účet Dying Light nedávno tuto informaci v odpovědi na dotaz, zda je se hrou vše v pořádku, potvrdil.

Ačkoli je tedy jistá šance, že do konce letošního roku vyjde, její vývoj v několika uplynulých dnech opustili další dva zásadní vývojáři. Jedním je umělecký ředitel a druhým scénárista Pawel Selinger, který byl po odchodu Chrise Avellona mnohými magazíny označován za hlavního scénáristu. Zda tomu tak skutečně bylo bohužel nelze ověřit. Je však známo, že se Selinger podílel na vývoji hry od počátku a pomohl tak Techlandu s ustanovením jasné vize.

Za připomínku stojí, že již po prvním odkladu uveřejnil polský magazín PolskiGamedev zprávu, dle níž měly ve studiu panovat značné rozepře mezi scénáristou Chrisem Avellonem a kreativním ředitelem Adrianem Ciszewskim. Dle této zprávy se během vývoje neustále měnil příběh a herní mechaniky. Několik týdnů ale po nařčení z nevhodného chování a sexuálního obtěžování Avellone opustil studio.

Nezbývá než doufat, že hra dobře dopadne, ostatně veškeré doposud uveřejněné záběry ze hry vypadali opravdu působivě. Prozatím však Dying Light 2 nemá stanoveno žádné datum vydání.

Hra byla oznámena pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 a PS5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama