E3 2011: Jak se hraje demo Aliens: Colonial Marines?
Aliens: Colonial Marines Novinka E3 2011: Jak se hraje demo Aliens: Colonial Marines?

E3 2011: Jak se hraje demo Aliens: Colonial Marines?

Jan Kotrba

Jan Kotrba

3

Vetřelci jsou zpět a opět si brousí zuby na nebohé mariňáky. Tohle rozhodně nebude vyrovnaný souboj <strong>+ galerie</strong>.

Reklama

Hratelná ukázka této hry začíná havárií vaší lodi. Naštěstí jsou mariňáci odolná cháska, a tak se za chvíli už soukají ven z havarované lodi, berou do rukou své naleštěné zbraně a vyráží prozkoumat místo dopadu, kterým je shodou náhod stejná kolonie, jako v druhém díle filmového Vetřelce. Protože ve výbavě správného mariňáka rozhodně nesmí chybět detektor pohybu, začne se během chvíle ozývat charakteristické pípání a na vaši jednotku se žene hromada zlověstně se tvářících červených teček. Vetřelci zrovna mají čas večeře a hádejte, co se podává jako hlavní chod?

Jeden z vašich kolegů je vtáhnut do větrací šachty a v tom okamžiku začne vašemu hrdinovi docházet, že tohle asi bude příliš velký oříšek i na automatickou regeneraci životů. Když se k tomu ještě na scéně objeví přerostlý vetřelec ne nepodobný královně, od jehož silného pancéřování se kulky vaší útočné pušky pouze neškodně odrážejí, ztratíte poslední špetku pochybností o tom, že mariňáci už nejsou nejdrsnějším živočišným druhem ve vesmíru a začnete kvapně vyklízet své pozice směrem k první alespoň trochu bytelně vypadající budově. Nastává přestřelka, kdy pomocí lafetovaných kulometů kosíte jednoho vetřelce za druhým, ale bohužel ani tyto zbraně hromadného ničení nejsou soupeřem pro našeho přerostlého šampióna, který se probourá stěnou a vyrazí si pochutnat na vaší jednotce.

Celé demo poháněl Red ring engine, který umožnil vytvořit opravdu pochmurné až strašidelné prostředí, a díky kterému vám pořekadlo bojí se vlastního stínu, bude připadat až přespříliš reálné. Pokud k tomu navíc připočteme to, že celou hru je možné hrát v kooperaci až čtyř hráčů, tam se můžeme těšit na některé úžasné okamžiky strávené u rozdělené obrazovky či na společné LAN party, kde tato atmosféra dostane ještě o stupínek lepší atmosféru, než při hraní po síti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama