E3: Press konference Microsoftu
Speciály Článek E3: Press konference Microsoftu

E3: Press konference Microsoftu

Redakce

Redakce

1

Od 19:30 v Los Angeles probíhá press konference společnosti Microsoft. Aby vám nic neuniklo, připravili jsme si pro Vás tento speciál, který budeme postupně aktualizovat. + Kanály, kde můžete sledovat přímý přenos.

Reklama

Tradice se dodržuje i letos, a tak jako první bude mít svou press konferenci na E3 společnost Microsoft. Od konference očekáváme zejména ohlášení nových titulů, informace o těch již známých – zejména se těšíme v redakci na informace o Xbox 360 verzi Metal Gear Solid: Rising – a opomenout nemůžeme ani revoluční ovládání nesoucí název Kinect (dříve známé pod Project Natal).

Press konferenci můžete sledovat také vy, a to přímo živě. Pokud máte zájem, tak vám doporučujeme jeden z následujících serverů: Xbox.com, GameTrailers.com i s moderováním, IGN a Gamespot.

Postupně aktualizujeme - pro aktualizaci stránky stiskněte F5.

Call of Duty: Black Ops

Press konference Microsoftu začíná velmi slibným trailerem z očekávaného Call of Duty: Black Ops. Následuje příchod jednoho z tvůrců ze studia Treyarch, který se chopil Xbox 360 ovladače a pouští se do hraní. Začíná se plížením v tunelu, v němž pochopitelně nechybí nepřátelské jednotky, které jsou velmi zákeřné a dokážou překvapit. Pokračuje již v džungli, kde má za úkol zneškodnit nepřítele a zmocnit se bojové helikoptéry, s níž za pár minut letí (helikoptéru i střílení ovládá hráč) zničit různé mosty přes řeku a úkryty Vietnamců.

Při této příležitost Don Mattrick oznámil, že se Microsoft opět dohodl s Activisionem na exkluzivitě stahovatelných balíčků pro Xbox 360. Tedy stejně jako v případě Modern Warfare 2 se nejdříve DLC objeví pro X360 a až později na dalších platformách.

Metal Gear Solid: Rising

Na jevišti se objevil Hideo Kojima a oficiálně představil Xbox 360 verzi Metal Gear Solid: Rising. Vystřídal ho jeho kolega a pouští se do hraní. Vše se odehrává z pohledu třetí osoby a hráč může s hlavním hrdinou velmi efektivně useknout úplně vše – mj. rozsekat robota na kousky, přepůlit dodávku či z jednoho velkého melounu udělat několik porcí, které by vystačily pro celou rodinu.

Gears of War 3

Cliff Bleszinski z Epic Games přišel všechny potěšit a ukázat kooperační mód ve čtyřech v akci Gears of War 3, která má vyjít 12. dubna příštího roku. Vypadá to, že grafické zpracování neprošlo žádnými velkými změnami, ale kooperace se tváří velmi dobře.

Fable 3

Chybět nemůže ani Peter Molyneux a chystaný RPG titul Fable 3. Z něho jsme před malou chvilkou viděli nový trailer a slyšeli jsme také datum vydání. To proběhne v Severní Americe již 26. října letošního roku. O podpoře Kintec nepadlo ani slovo.

Crytek představuje svou novou hru – Kingdoms

Věděli jsme, že tvůrci povedené sci-fi akce Crysis nedělají pouze na pokračování, ale také na něčem novém. Nevěděli jsme však, že se bude jednat o takového velké překvapení. Phil Spencer oznámil, že se Crytek stal členem Microsoft Partners a bude nadále vyvíjet hry pro konzole Xbox 360. Prvním z nich, který vydá MS, bude středověká akce Kingdoms.

Ukázán byl také trailer, jenž se velmi brzy objeví na internetu.

Halo: Reach

Na řadu přichází studio Bungie a jejich sci-fi akce Halo: Reach, která se prezentuje pomocí velmi zajímavého traileru. V tom nechybí ani nové záběry a dokonce bylo prozrazeno, že se dočkáme stejného multiplayerového módu, jenž byl v Halo 3: ODST. Chybět nebude ani boj na vesmírné lodi a dokonce si s nějakou zalétáme a sestřelíme několik cizáckých.

Kinect – budoucnost pohybového ovládání?

Největším tahounem bylo vedle exkluzivních odhalení chystaných hitů především pohybové ovládání Kinect (dříve Natal) pro Xbox 360 a jeho masivní představení. Toho jsme se dočkali měrou vrchovatou, přičemž předváděčku odstartoval Marc Whitten s kolegy, kteří předvedli integrované hlasové ovládání. S využitím několika jednoduchých pokynů dokázal Marc v Zune Playeru spouštět, pauzovat a přetáčet skladby. To samé předváděl i u remaku filmu Alenka v Říši divů. Kolegyně si pak zavolala známé přes Xbox Live Chat a opět předvedla pár vychytávek pohybového ovládání a především možnosti kamerky. Dobrou zprávou je, že nebude ovládání hlasem fungovat pouze v Zune Player a Zune Marketplace, nýbrž i v ostatních aplikacích jako Facebook, Twitter aj.

Následovala prezentace série exluzivních Kinect titulů, které by měly utáhnout začátky prodejů pohybového ovládání. Po milé interakci se tygříkem v Kinectimals se představily především Kinect Sports, jakási Xbox obdoba Wii Sport Resort se vším možným od atletiky a boxu po fotbal a baseball. Hodně podobné jiným avatarovým titulům z Xboxu byly i další dva exkluzivní tituly – Kinect Adventures a JoyRide.

Jedna z nejpůsobivějších exkluzivit pro pohybové ovládání Kinect byla prezentována hned poté. Nese název Your Shape a jedná se o vaši osobní posilovnu a fitness trenéra, proti kterému celá sbírka Wii titulů bledne závistí. Nepoužívá totiž žádné avatary a pohádkové prostředí, nýbrž praktické a účelné přenesení vaší postavy tak, jak je do virtuálního prostředí plného tréninků a zábavy. Až s podivem bylo sledovat uvěřitelné a skvěle snímané pohyby hlavní protagonistky, jak trénuje fitness, nějaké ty údery karate a nakonec relaxační program, vše v originálně navrženém 3D prostředí s instruktory, počítadly a skenery, které přizpůsobí vše přesně dle vašich představ a fyzických potřeb.

Neméně zábavnou vypadala prezentace následujícího titulu ze série Dance Central, ve které se naučí tancovat i ten největší laik. Hru mají totiž na starosti veteráni z Harmonixu, což se odrazilo na bohaté nabídce skladeb, grafickém zpracování i celkové nabídce zábavných režimů. Prezentaci exkluzivních titulů Kinect pak ukončil teaser na Star Wars hru plně přizpůsobenou možnostem Kinectu, která výjde příští rok. Vedle Star Wars byla představena i závodní hra Forza Kinect s plně interaktivním prostředím a ovládáním "rukama na volantu", vše navíc v libózní HD grafice, jako můžeme od série očekávat.

Těšíte se na Kinect stejně, jako my? Prezentace bylo rozhodně působivá a pokud dodrží Microsoft sliby tak, jak to bylo možné vidět na jevišti, máme se na co těšit. Kinect pro Xbox 360 vyjde 4. listopadu letošního roku.

ESPN – sportovní kanál na vašem Xboxu

Eufórii preneztace pohybového ovládání Kinect přeťalo menší představení jedné nové služby pro Xbox Live. Jedná se o známý televizní kanál ESPN, který nás bude zásobovat denně novými sportovními pořady a kláními, vše v přímém přenosu a v HD, abychom si vychutnali to nejlepší ze sportovního světa. Celkem představí více jak 3500 pořadů na přání, výhod ESPN si však zdarma budou moci užít pouze majitelé Gold účtu.

Nový Xbox 360 Slimline

O menší boom se postaral Mattrick z Microsoftu, který navnadil diváky zbrusu nový a bohatě spekulovaný Xbox 360 Slimline s 250 GB harddiskem a vylepšeným Wi-Fi. Ten bude k dispozici v amerických obchodech již tento týden, do Evropy se dostane o něco později, konkrétně 16.července. Tak co, budete měnit?

Oznámením o novém Xboxu 360 ukončil Microsoft svou press konferenci na E3 2010.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama