EA si zajišťuje vlastnictví značky Jade Empire
Jade Empire Novinka EA si zajišťuje vlastnictví značky Jade Empire

EA si zajišťuje vlastnictví značky Jade Empire

Marek Vejborný

Marek Vejborný

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Začíná snad v BioWare práce na novém díle?

Reklama

Určitě víte, že zanedlouho vychází Anthem, tedy hra od studia BioWare. Tenhle tým stojí za herní sérií jako Dragon Age a Mass Effect. Těmto hrám ale předcházel počin jménem Jade Empire – hra inspirující se čínskou mytologií.

V původním Jade Empire nebyl systém zbroje, jelikož se hra plně soustředila na systém morálky, tedy perky získané kladnou nebo zápornou stranou vašeho rozhodnutí. Morálka taktéž silně ovlivňovala herní průběh a zakončení. Stejně jako tomu bylo u pozdějších titulů BioWare, ve hře Jade Empire máte svou družinu. Společníky ovlivňujete svým chováním, můžete s nimi navázat romanci, ale také mohou opustit skupinu nebo dokonce zemřít.

Než se ale budeme těšit z nové hry Jade Empire, je třeba si uvědomit, že je běžné, že si firmy podávají žádosti o zajištění ochranné známky k tomu, aby si udrželi své výhradní práva na značku.

Původní hra vyšla v roce 2005 jako dvouletá exkluzivita pro Xbox, práva vlastnil Microsoft. Po nějaké době se práva dostala k EA.

Je tedy dost možné, že si jen Electronic Arts zajišťuje vlastnictví této značky, které získala spolu s BioWare. Jenže pokud by EA chtěla začít s vývojem nové hry v sérii Jade Empire, uplatnění nároku na hru by byl jeden z prvních kroků.

Také bychom si měli připomenout, že téměř stejnou věc již EA provedla se hrou Apex Legends (free-to-play battle royal ve světě hry Titanfall). Představení hry Apex Legends proběhne dnes večer. Informovali jsme zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama