eBay bude bojovat proti konzolovým podvodníkům
Novinka eBay bude bojovat proti konzolovým podvodníkům

eBay bude bojovat proti konzolovým podvodníkům

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

6
Platformy PlayStation PlayStation 5

PlayStation 5 se na aukčním webu nabízí v zajímavé formě.

Reklama

V nedávném době uvedl aukční web eBay pro magazín Eurogamer prohlášení, ve kterém odsuzují podvodníky, kteří nabízejí falešné nabídky PlayStationu 5. Zároveň tento web slíbil, že zakročí proti těmto prodejcům a záznamy odstraní. „Odsuzujeme tyto oportunistické prodejce, kteří se pokoušejí oklamat ostatní uživatele. Jsme v procesu odstraňování všech výpisů fotografií PS5 z našeho tržiště a podnikneme příslušná opatření proti prodejcům,“ uvedla společnost eBay.

Tito prodejci vytvářejí na eBayi nabídky, které vypadají, jakoby chtěli prodat konzoli PlayStation 5. Dokonce se shodují i technické specifikace. Výpisy tak obsahují tituly jako „Sony PlayStation 5 Digital Edition 1TB Console - White (PHOTO)“. Problémem je ovšem to, že ve skutečnosti se jedná pouze o vytištěnou fotografii PlayStationu 5. Některé nabídky se během aukce vyšplhaly i na několik stovek dolarů.

Není ovšem jisté, jestli je tato cenovka navýšena samotnými prodejci, nebo skutečnými zákazníky. „U jakéhokoli nákupu, ale zejména u vysoce ceněných nebo poptávaných položek, by kupující měli být opatrní a důkladně si přečíst popis výpisu. Kupující, kteří obdrží položku, která není v souladu s popisem, mají nárok na vrácení peněz prostřednictvím naší služby eBay: Záruka vrácení peněz, pokud transakci dokončili na platformě eBay,“ sdělilo eBay.

Prodejci jsou očividně obeznámeni pravidly společností eBay, jelikož každá jejich nabídka v sobě má zahrnutý popis toho, že se skutečně jedná jen o vytištěnou fotografii. Přesto je určitě dobré vidět, že se eBay chystá přijmout opatření, které by zabránily nešťastnému nákupu. Není ovšem jisté, zdali bude možné odškodnit ty, kteří se stanou oběťmi.

Nedávno jsme vás také informovali o tom, že na nových konzolí, především potom v případě PlayStationu 5, se přiživují i překupníci. Ti mnohdy nabízejí konzole za značně vyšší cenu, než jakou byste ji koupili v obchodě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama