Editor tratí pro Gran Turismo 6
Gran Turismo 6 Novinka Editor tratí pro Gran Turismo 6

Editor tratí pro Gran Turismo 6

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

4

Fanoušci ságy Gran Turismo se konečně dočkali pořádného editoru tratí. Ale pouze na tablety se systémy Android a iOS.

Reklama

Ve středu byla uvolněna další aktualizace hry Gran Turismo 6 s číslem 1.21 (185 MB). Update po dvou letech slibů konečně přinesl podporu pro editor tratí nazvaný "Track Path Editor". Avšak ten není součástí samotné hry.

Tratě lze vytvářet pouze pomocí speciální aplikace pro tablety se systémem Android™ (4.1 a vyšší) či iOS (7.0 a vyšší), která je nyní zdarma dostupná v obchodech Google Play a App Store. Takto vytvořené tratě lze uložit a naimportovat do hry Gran Turismo 6 pomocí funkce "Import trasy tratí" v sekci Nástroje na obrazovce "Mé centrum".

Tvorba trati se skládá ze 4 kroků. Nejprve je nutno vybrat ze čtyř různých krajin (Údolí smrti, Eifel, Eifel rovina a Andalusie). Následně v režimu rozvržení upravíte tvar a trasu trati včetně šířky či náklonu. V režimu objektů umístíte vegetaci a další objekty podél trati. A v posledním režimu v české verzi pojmenovaném jako "režim obrubníku" můžete na trať umístit ony obrubníky (tato možnost není dostupná ve všech tématech). Hotovou trať pak odešlete z tabletu na server. Následně je třeba importovat trať do hry. Uživatelem vytvořené tratě lze používat při závodech v režimech Volná jízda, Arkáda, Otevřená lobby a v klubových závodech v sekci Komunita.

Na rozdíl od "Course Maker" v předchozím díle, který byl spíše náhodným generátorem na základě nastavení několika posuvníků, se jedná opravdu o plnohodnotný editor. Omezení spočívá v maximální délce trati na 10km a celkem 30 uložených tratích. Bohužel při návrhu nemůžete měnit výšku. Trať kopíruje předem nastavené prostředí.

Rozhodně velmi zajímavou funkcí je navržení trati dle obrázku nějaké skutečné. Jednoduše kamerou nafoťte nějaký tvar a podle něj si pak můžete nakreslit trať. Tuto funkci podporuje pouze rovná verze krajiny Eifel, což je vrchovina v západním Německu.

Aktualizace dále přinesla následující vylepšení a úpravy: v režimu „Volná jízda“ byly zakázány penalizace, maximální délka záznamů nejlepších kol, které lze nahrát v Záznamníku dat, nastavena na 20 minut a došlo k vylepšení zvuků motoru některých vozů. Vzhledem k ukončení období on-line kvalifikace byla odebrána položka "GT Academy 2015".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama