Embracer měl propustit polovinu lidí z 3D Realms a Slipgate Ironworks
Novinka Embracer měl propustit polovinu lidí z 3D Realms a Slipgate Ironworks

Embracer měl propustit polovinu lidí z 3D Realms a Slipgate Ironworks

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Jde o vývojáře Duke Nukem a vydavatele Ion Fury nebo Ghostrunner.

Reklama

Embracer měl přistoupit k dalším škrtům, tentokrát ve dvojici dánských studií 3D Realms a Slipgate Ironworks. Informoval o tom původní zakladatel 3D Realms (tehdy jako Apogee) Scott Miller, podle jehož zdrojů měla o práci přijít přinejmenším polovina zaměstnanců z obou týmů. Ty koupil Embracer prostřednictvím Saber Interactive teprve v roce 2021.

„Spousta lidí včetně klíčových vývojářů bude hledat brzy novou práci. Snad se brzo usadí,“ napsal. Propuštění vývojáři situaci potvrzují.

Vývojáři z 3D Realms stojí za sérií Duke Nukem nebo startem značky Shadow Warrior, kterou stále vlastní a licencují. Ještě jako Apogee se podíleli třeba na Death Rally od Remedy a spoluvydávali Wolfenstein 3D. V posledních letech zaštítili společně s 505 Games prvního Ghostrunnera, přičemž tým Slipgate Ironworks se podílel přímo na jeho vývoji.

Embracer v rámci rozsáhlé „restrukturalizace“ a propouštění za účelem zeštíhlení dluhu propouštěl v řadě studií. Naposledy dostal tvrdý zásah tým New World Interactive, který sice pokračuje v podpoře Insurgency: Sandstorm, ale na novém projektu už dále nepracuje. Předtím doplatili na finanční situaci mateřské společnosti třeba lidé z Fishlabs, úplně zavřelo na začátku prosince studio Free Radical.

Embracer měl propustit polovinu lidí z 3D Realms a Slipgate Ironworks
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama