Embracer propouštěl i v Gearbox Publishing
Novinka Embracer propouštěl i v Gearbox Publishing

Embracer propouštěl i v Gearbox Publishing

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Vydavatelské větvi Gearboxu se škrty nevyhnuly.

Reklama

Embracer Group se podle dostupných zpráv naplno pustil do avizovaného propouštění. Vedle úplného zavření studia Volition stojícího za Saints Row přišli o práci i někteří zaměstnanci Gearbox Publishing, vydavatelské sekce Gearbox Entertainment, která se naposledy podepsala pod úspěšný Remnant 2 a dříve třeba We Happy Few nebo sérii Homeworld. Samotného týmu Gearbox Software, který se stará o značku Borderlands, by se změny dotknout zatím neměly.

„Nikdo to nečekal, ale moje smlouva a smlouvy mých kolegů, kteří nastoupili v červnu, musely být ukončeny v poslední den zkušebního měsíce. Byli jsme prostě obětí restrukturalizace firmy,“ napsal na LinkedIn překladatel Allan Jacquemart. Propouštění potvrzuje také třeba manažer pro rozvoj podnikání Steve Gee.

Embracer oznámil chystané škrty už v červnu, když přiznal neudržitelnost projektu v současné podobě. Za výraznější restrukturalizaci může pravděpodobně i krach spekulované investice státních saúdskoarabských Savvy Games ve výši dvou miliard dolarů. Embraceru se naopak díky nákupům z posledních let daří v tabulkách tržeb, loni se poprvé podíval do první desítky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama