Embracer vyhodnocuje škrty, už propustil přes 900 lidí
Novinka Embracer vyhodnocuje škrty, už propustil přes 900 lidí

Embracer vyhodnocuje škrty, už propustil přes 900 lidí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Dluh stáhl za rok skoro o třetinu.

Reklama

Švédský holding Embracer Group vydal finanční zprávu za druhé čtvrtletí svého fiskálního roku (1. července až 30. září). Zaznamenal celkově rostoucí tržby i snížení dluhu, kvůli kterému propouští stovky zaměstnanců a zavírá studia.

Šetření oznámil Embracer v létě po krachu dvoumiliardové investice pravděpodobně ze strany saúdskoarabského státního fondu. Za oběť mu padlo už několik studií včetně autorů Saints Row z Volition a ke konci září celkem 904 pozic, asi 5 % ze všech. Dluh se podařilo společnosti snížit na 1,4 miliardy dolarů, za rok o 31 %. Embracer cílí na hodnotu 760 milionů dolarů na konci fiskálního roku. Provozní náklady chce snižovat tempem 10 % ročně, u investičních nákladů cílí na pokles o 40 %.

Embracer ukončil první fázi restrukturalizace a přesunul se do druhé, kde se chce více zaměřit na přehodnocování konkrétních projektů. Takto měl ukončit vývoj už patnácti her od Gearboxu, Plaionu, Saber Interactive nebo THQ Nordic. Pod tyto společnosti spadají také česká studia Warhorse a Ashborne Games.

Pokud jde o tržby, hlásí Embracer miliardu dolarů a meziroční růst o 13 %. Největší podíl drží divize stolních her, videoherní segment utržil 370 milionů dolarů a zaznamenal meziroční pokles o 5 %. Úspěšný byl Remnant 2, smíšené přijetí a finanční výsledky přisuzuje společnost Payday 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama