Embracer zavře další studia
Novinka Embracer zavře další studia

Embracer zavře další studia

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Potvrdil to šéf holdingu Lars Wingefors.

Reklama

Embracer nepoleví v šetření, které oznámil v létě. Dosud mu za oběť padlo třeba studio Volition stojící za sérií Saints Row, propouštělo se mimo jiné v Gearbox Publishing a Crystal Dynamics. Šéf švédské holdingové společnosti Lars Wingefors sděloval nepříjemné informace na výroční valné hromadě.

„Ve výsledku se rozhodneme některé týmy restrukturalizovat nebo zmenšit a rovněž bude několik týmů uzavřeno. Je to obtížné a vyžaduje to čas, ale oznámili jsme to v červnu a nyní jsme na konci září a jsme přesvědčeni, že splníme cíle, které jsme si stanovili na konec fiskálního roku,“ řekl.

Naznačil také možnost prodeje některých studií. Mluvil o „silném a dynamickém trhu“, který pro podobná řešení poskytuje příležitosti. Podle Reuters zvažuje Embracer prodej Gearboxu, autorů Borderlands. Potenciálním zájemcem by mohlo být Take-Two Interactive, které udržuje s Gearboxem dlouhodobé partnerství pro vydávání her.

Bezprecedentní množství nákupů Embraceru v posledních letech se promítlo v jeho tržbách, ale podepsalo se také na udržitelnosti projektu. Restrukturalizace přichází po údajném krachu investice ze strany saúdskoarabského státního fondu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama