Epic Games Store i letos přinese hry zdarma
Novinka Epic Games Store i letos přinese hry zdarma

Epic Games Store i letos přinese hry zdarma

Michal Jonáš

Michal Jonáš

43
Platformy Windows PC

I v roce 2020 pokračuje rozdávání plných her zadarmo. A co dalšího?

Reklama

Obchod Epic Games Store funguje teprve prvním rokem, ale již se na něm zaregistrovalo 180 milionu zákazníků. A nás může těšit, že dříve nepravidelný příděl bezplatných her, který o Vánocích vyvrcholil akcí 12 Days of Free Games, bude pokračovat i v letošním roce. Od 16. ledna totiž přijde jen půl roku stará plošinovka Horace.

A mělo by i nadále jít o pravidelný každotýdenní přísun jedné hry zadarmo, který nemá stanovené žádné konečné datum, tedy nové hry zdarma by měly přicházet celý rok 2020. Za jeden rok své působnosti Epic Games Store vykázal tržby 680 milionů dolarů a do aktuálního týdne Epic již rozdal zadarmo 73 různých titulů, jež si stáhlo více než 200 milionů hráčů.

 

Epic Games Store i letos přinese hry zdarma

 

Asi nepřekvapí, že zdaleka nejvíce zákazníků má Epic Games Store v domácích USA (podle počtu přihlášených v prosinci 2019 to dělá 17 %), zatímco na druhém místě je Rusko (10 %) a třetí nejvyšší počet registrací má Čína (8 %). Dvacítku zemí podle počtu připojených zákazníků uzavírá Česká republika s jednoprocentním zastoupením.

Pro letošní rok Epic plánuje spustit sdílení klíčů s platformou Humble Bundle, takže se hry z Epicu na ní budou nejen prodávat, ale dostanou se i do výhodných balíčků. A letos exkluzivně jen na Epic Games Store pro PC vyjdou Auto Chess, Godfall, Magic: The Gathering Arena, Predator: Hunting Grounds a Rogue Company.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama