Epic Games Store vydal nástroje, které umožní crossplay se Steam hráči
Novinka Epic Games Store vydal nástroje, které umožní crossplay se Steam hráči

Epic Games Store vydal nástroje, které umožní crossplay se Steam hráči

Martin Patkoš

Martin Patkoš

10
Platformy Windows PC

Následovat by mělo propojení s dalšími obchody i konzolemi.

Reklama

Jedním z nejčastějších argumentů odpůrců Epic Games Store bývá komunitní aspekt - všichni mí přátelé používají Steam, a když si danou hru koupím na Epicu, nebudu s nimi moct hrát. Právě to je ale jeden z nedostatků, kterého by se snad mohl Epic v blízké době zbavit. Nejnovější nástroje pro vývojáře, které Epic vydal minulý týden, totiž kromě jiného umožní herním tvůrcům propojit obě své hráčské základny na PC. Jinými slovy už nezáleží na tom, zda si vaši přátelé pořídí hru ve stejném obchodě jako vy - v každém případě budete moci hrát všichni společně.

Podle vyjádření Epicu by nová funkce měla fungovat tak, že vaše seznamy přátel na Steamu a Epicu se spojí do jednoho. Když pak hráč na Epicu pošle pozvánku do hry Steam hráči, Epic mu automaticky vytvoří jakýsi provizorní účet, ke kterému není potřeba vyplnění e-mailu či hesla. S tímto provizorním účtem už pak mohou oba hráči hrát společně bez jakýchkoliv omezení, a pokud bude Steam hráč chtít, může své osobní údaje doplnit a vytvořit si tak plnohodnotný účet.

V blízké době bychom se také měli dočkat propojení Epic Games Store s dalšími obchody, cross-playe PC a konzolí a podporu Linuxu a MacOS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama