Everspace 2 Novinka Everspace 2 dostalo češtinu

Everspace 2 dostalo češtinu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Přinesla ji nová aktualizace, která dodává několik dalších novinek.

Reklama

Studio Rockfish Games se pomalu ale jistě blíží dokončení jejich galaktického dobrodružství v Everspace 2, o čemž svědčí i vydání dalšího většího updatu, tentokrát s označením 0.8.25290 a názvem The Stinger's Debut.

Tento název odkazuje k tomu, že se ve hře představuje další lehká třída bojové lodi, která se zaměřuje na elektronickou válku a je vhodnou volbou pro všechny, jenž chtějí vysokou míru pohyblivosti. Její zajímavou schopností je tak třeba vypuštění roje agresivních mikro-botů, kteří se vydají vstříc zaměřenému cíli. Nicméně benefitovat bude i loď vaše, jelikož při vypuštění se zresetují všechny cooldowny, zatímco při návratu botů do lodě vás opraví podle toho, jaké poškození udělali.

Nové lodě ovšem přibudou i na druhou stranu barikády, kdy narazíte na Okkarské kousky, které si lze prohlédnout níže.

Dočkali jsme se také nového příběhového obsahu, kdy třeba byla přidána druhá část do několikafázové mise Parasite.

Velkou proměnou ovšem prošlo craftění, které má mít teď smysl po celou délku hry, kdy celý systém má být daleko přístupnější, a to třeba díky tomu, že nové plány nově mohou padat i ze zabitých nepřátel (nikoliv jen rozmontováním tří stejných věcí). Navíc lze také vyrábět jednotlivé komponenty.

A důležitého přepracování se dočkalo i získávání zkušenostních bodů, které doplnili nové možnosti v nastavení obtížnosti, aby hráči nalezli ten správný balanc zážitku a výzvy. Každopádně jednotlivá nastavení obtížnosti se stále nachází v experimentální fázi, tudíž to stále nemusí být ono.

Autoři se navíc rozhodli přidat rozpracované verze lokalizací do různých jazyků, kdy příjemnou zprávou pro nás je, že je mezi nimi i čeština. Jen je třeba se připravit na to, že situace bude nejspíše ještě daleko od té ideální.

Kompletní seznam změn naleznete na tomto odkazu.

Předběžný přístup zakoupíte pro PC na Steamu, GOGu a v Microsoft Store. Také si ale můžete bezplatně vyzkoušet demoverzi, v níž byly některé zmíněné změny reflektovány.

V roce 2023 dorazí i verze pro konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama