Fable úplně neumřelo. Bývalí členové Lionheadu chystají karetní hru Fable Fortune
Fable Fortune Novinka Fable úplně neumřelo. Bývalí členové Lionheadu chystají karetní hru Fable Fortune

Fable úplně neumřelo. Bývalí členové Lionheadu chystají karetní hru Fable Fortune

Petr Smejkal

Petr Smejkal

3

Pokud vás Hearthstone již omrzel, Fable Fortune vypadá jako slušná alternativa.

Reklama

Na konci dubna jsme psali o definitivním rozpuštění studia Lionhead, jehož hlavním strůjcem byl podle Microsoftu neuspokojující stav dosavadního vývoje Fable Legends. Veteráni bývalého týmu Lionhead ale dlouho neotáleli a společně založili nezávislý tým Flaming Fowl Studios, se kterým pracují na nové karetní hře Fable Fortune. Ta se během dnešního odpoledne objeví na Kickstarteru, kde se vývojáři pokusí od hráčů vybrat 250 tisíc liber, tedy skoro devět miliónů korun.

Pokud se uvedená částka skutečně vybere, měli bychom se dočkat sběratelské karetní hry, která bude obsahovat mnoho RPG prvků. Plánováno je osm různorodých hrdinů ze starších Fable dílů, s nimiž se bude hráč snažit porazit soupeře. Na řadu přijde celá řada kouzel a čár, přičemž dle herního stylu se hrdina stane zlým nebo hodným. Vše ve stylové 3D grafice.

Podle vybrané částky se bude odvíjet obsah hry, v plínu je samostatná kampaň nebo PvP režim 2 vs. 2. Plná verze bude free-to-play a postupně se rozšiřovat o další obsah.

Fable Fortune je ve vývoji celkem 18 měsíců, přičemž během několika týdnů se dočkáme uzavřené betaverze. Vydání finální verze Fable Fortune je plánováno na příští rok pro majitele PC a Xboxu One, vše ale samozřejmě záleží, jak dopadne výběr peněz na Kickstarteru. Více prozradí aktuální záběry přímo z hraní. Fable Fortune tak vznikalo již pod dohledem Microsoftu, vývojáři se museli se společností dohodnout na použití značky a všeho ostatního.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama