Face Raiders a AR Games
Blogy čtenářů Článek Face Raiders a AR Games

Face Raiders a AR Games

Dnes bych se rád věnoval 2 herním hříčkám, využívajíci augmented reality nebo-li rozšířenou realitu a gyroskop. Těmito 2 hříčkami jsou Face Raiders a…

Reklama

Úvod

Dnes bych se rád věnoval 2 herním hříčkám, využívajíci augmented reality nebo-li rozšířenou realitu a gyroskop. Těmito 2 hříčkami jsou Face Raiders a AR Games. Ty jsou dodávané již v základním softwaru pro Nintendo 3DS a s nimi i 6 karet.

Face Raiders

Tato hříčka funguje na principu, že si vyfotíte svůj obličej nebo obličej kamaráda a ten se stane pro level bossem, kterého musíte zničit. Když už hrajete tak střílíte kuličky do právě vyfoceného obličeje nebo do dříve vyfocených obličejů. Míří se gyroskopem a hra využívá 360° okolo vás a vytvoří už právě zmíněnou rozšířenou realitu. Některé obličeje po vás tak střílí kuličky a jiné rozbíjí ,,zeď'' okolo vás a její úlomky lítají na vás. Zatímco kuličky můžete svojí kuličkou odmrštit, před zdí musí ten uhnout. Hra končí v připadě kdy vám dojdou životy, které jsou v levé části displeje. Po hře se vám uloží vaše skóre a porazený obličej do vaší sbírky obličejů. Váš vyfocený obličej není jen strnulý, dělá různé grimasy, a když lidi poprvé tohle vidí, tak se tomu zasmějí.

Face Raiders je rozhodně bonus v základním softwaru. Zabaví vás to na pár minut, když zrovna nemáte co dělat. Zamrzí jen šest levelů, ale poslední může být pro někoho těžší.

Hodnocení 7/10

AR Games

Druhou hříčkou jsou AR Games využívající karty přiložené k Nintendo. Hlavní kartou je karta s otazníkem s kterou vyberete mód hrajete.

Módů je ze začátku 6: Shooting (klasické střilení na terče), AR shoot (odpaluje míček do jamky), Fishing (rybaření), Mii Pics (fotografie svého Mii avatara), Star Pics (fotky zbylých postaviček na kartách) a posledním je grafiti (malujete do rozšířené reality). Možnost je zde za nasbírané body nakoupit zbylé módy.

Hodnocení 8/10

Verdikt: Obě hry, jak už jsem psal v článku jsou příjemným zpestřením základního softwaru Nintenda 3DS, dokáží na pár minut zabavit. Jejich hlavním úkolem jsou ukázky nových možností 3DSka, tím myslím hlavně gyroskop. Jediný co zamrzí je, že zde moc nemá cenu zapínat 3D, když chcete hrát nějakou hru, ale to je ovlivněno už samotným 3D displejem.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama