Factorio 1.0 vyjde o měsíc dříve
Factorio Novinka Factorio 1.0 vyjde o měsíc dříve

Factorio 1.0 vyjde o měsíc dříve

Martin Pritula

Martin Pritula

9
Platformy Windows PC

Hlavním důvodem je Cyberpunk 2077.

Reklama

Česká budovatelská hra Factorio od tvůrců se studia Wube Software LTD. vyjde o něco dříve, než se předpokládalo. Tvůrci již dříve oznámili datum vydání na 25. září, avšak nedávno bylo změněno a hra vyjde o více než měsíc dříve, tedy 14. srpna. Posunutí data vydání na dřívější termín se často nestává, a proto si jistě mnoho z vás klade otázku, proč se tak vlastně stalo. No a hlavním důvodem není nic jiného, než Cyberpunk 2077, který byl před několika měsíci odložen právě na září. Tvůrci se obávají negativních účinků na jejich hru, pokud by ji v původním termínu vydali. Rozhodovali se tedy mezi posunutím data vydání vpřed nebo naopak dlouho po vydání Cyberpunu 2077. Kvůli stavu hry, která je téměř hotová bylo dřívější datum vydání logickým rozhodnutím.

Factorio se mezi hráči těší veliké oblibě a verzi v předběžném přístupu na Steamu kladně ohodnotilo 98 % uživatelů, což z ní činí 2. nejlépe hodnocenou hru na platformě.

Oficiální informace o hře:

Factorio je hra, ve které budujete a udržujete továrny.

Budete těžit suroviny, zkoumat technologie, budovat infrastrukturu, automatizovat výrobu a bojovat s nepřáteli.

Ze začátku budete ručně kácet stromy, těžit rudu, vyrábět překladače a transportní pásy. Ale v krátkém čase se stanete industriální velmocí s obrovskými poli solárních panelů, rafinériemi zpracovávajícími ropu a továrnami které vyrábí a nasazují stavební a logistické roboty. Vše pro Vaši neutuchající potřebu surovin.

Nicméně toto těžké využívání zdrojů planety se nelíbí místním obyvatelům, takže budete muset být připraveni bránit sebe a své strojové impérium.

Spojte síly s ostatními hráči v kooperativní hře více hráčů, vytvářejte obrovské továrny, spolupracujte a delegujte úkoly mezi vámi a vašimi přáteli.

Přidávejte si módy pro navýšení Vaší zábavy, od malých úprav a pomocných módů až po kompletní herní změny. Už od začátku tvorby Factoria umožnila moderská podpora tvůrcům z celého světa navrhnout zajímavé a inovativní funkce.

Zatím co základní hraní spočívá v podobě scénáře Volné hry, nachází se zde i řada zajímavých výzev v podobě balíku scénářů, který je k dispozici zdarma jako DLC.

Pokud nenaleznete žádné mapy nebo scénáře co by Vás bavily, můžete si vytvořit své vlastní v herní tvorbě map. Pokládejte entity, nepřátelé a terén, jak se Vám jenom zlíbí, a dokonce si i přidávejte své vlastní skripty pro tvorbu zajímavých her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama