Factorio překonalo 3 milióny prodaných kopií
Factorio Novinka Factorio překonalo 3 milióny prodaných kopií

Factorio překonalo 3 milióny prodaných kopií

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Jak hra běží na Steam Decku?

Reklama

Český žrout času v podobě titulu Factorio od vývojářů z Wube Software je tu s námi v plné verzi už přes rok a půl, kdy se navíc může pyšnit 109 262 uživatelskými recenzemi, přičemž nádherných 98 % z nich je pozitivních.

Autoři se ale nyní zaměřují na tvorbu obřího rozšíření, které se obsahem má rovnat základní hře (i cenou), takže se rozhodně je na co těšit.

No a právě k onu základu autoři oznámili, že se jim povedlo prodat už více než 3,1 miliónů kopií, takže se hře z pohledu prodejů stále daří.

Společně s tím se začalo řešit, jak hra běží na čerstvě vydaném Steam Decku. A aktuálně funguje v podstatě dobře, kdy se dočkáte víceméně stabilních 60 FPS. Problém ovšem tkví v ovládání, jelikož titul je zamýšlen pro kombo klávesnice+myš. Autoři proto aktuálně experimentují s přidáním podpory gamepadů (i mimo Steam Deck), avšak zatím není jisté, jestli se ji dočkáme, a pokud ano, tak až později v tomto roce. Jestli se vám ale nechce čekat, můžete si pohrát se Steam Inputem a vyzkoušet si namapovat tlačítka sami.

Factorio si můžete zakoupit na Steamu za 25 eur (630 Kč). Zde také naleznete demo k vyzkoušení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama