Fajnová Recenze Cognition: Erica Reed Thriller- Episode 1
Blogy čtenářů Recenze Fajnová Recenze Cognition: Erica Reed Thriller- Episode 1

Fajnová Recenze Cognition: Erica Reed Thriller- Episode 1

 Prostě den blbec. Záhadný zabiják unesl vašeho bratra, váš parťák byl postřelen, čirou náhodu jste v sobě objevili nadpřirozené schopnosti a ještě…

Reklama

Příběh

 Prostě den blbec. Záhadný zabiják unesl vašeho bratra, váš parťák byl postřelen, čirou náhodu jste v sobě objevili nadpřirozené schopnosti a ještě leje jak z konve.

Jestli si myslíte, že celá zápletka detektivní adventury Congnition je o tomto dni, mýlíte se. Převážná část této epizodické hry se odehrává 3 roky po tom, co se to toho dne neuvěřitelně podělalo. Případ vašeho bratra Scottyho byl uzavřen a jako agentka FBI Erica Reed se vydáváte naproti dalšímu případu. A začínáte mít pocit, že případ souvisí se smrtí vašeho bratra.

Hratelnost

  Jak však jistě víte, hra se nezakládá jen na příběhu, zakládá se i na hratelnosti. Hra se ovládá jednoduše ve stylu click and point – tudíž neovládáte klávesami pohyb postavy, jen klikáte na místo, kam má jít. Ovládání je vyřešeno bravurně, tudíž jsem se nesetkal s žádným pixelhuntingem.

 Správnou adventuru tvoří hádanky – ty zde jsou zcela logické a dobře vyvážené. Chvíli nad daným problémem dumáte, a když na něj po pár minutách přijdete, máte ze sebe radost. Je však možné, že zkušenějším adventuristům, kteří pamatují ještě doby adventur od LucasArts, to bude připadat příliš jednoduché.

 

 A nic víc...

 A teď k negativním věcem. I když to tak z obrázků možná nemusí působit, ve hře vypadá kombinace 2D prostředí a 3D postav opravdu divně. Na spoustě míst jsem si říkal, proč všechno nemohli jednoduše udělat ve 2D?

 Další negativem jsou pohyby postav, které působí kostrbatě a věty se jim nehodí do pusy. Zase je třeba říct, že dabing se naopak vyvedl skvěle a tak ony věty jsou vždy krásně vyřčeny. Co, ale Čecha nepotěší: Do hry nejsou české titulky, takže pro pochopení  bude potřebovat znalost angličtiny.

 Tahle hra se prostě celkem povedla a hned po dohrání Epizody 1 se už těším na další tři. Každá z epizod má přes pět hodin (což je zhruba tolik co jeden díl Call of Duty) a epizody jsou čtyři, takže je to dobrá zábava na temné zimní večery.

 

Fajnová Recenze Cognition: Erica Reed Thriller- Episode 1

Verdikt

Tahle hra je dobrá na krácení krátkých zimních večerů. Je dlouhá a zábavná. Bohužel, vše kazí horší grafika a technické chyby.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Příběh
Hratelnost
Hádanky
Grafika
Technické chyby
Občas sterotyp
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama