Fallout Shelter - minirecenze
Blogy čtenářů Recenze Fallout Shelter - minirecenze

Fallout Shelter - minirecenze

Filip Čápek

Filip Čápek

Je to už více než čtyři roky. Více než čtyři roky, co jsem publikoval nějakou tu recenzi zde, na svém blogu. Měl jsem takovou "menší" tvůrčí pauzu,…

Reklama

Je to už více než čtyři roky. Více než čtyři roky, co jsem publikoval nějakou tu recenzi zde, na svém blogu. Měl jsem takovou "menší" tvůrčí pauzu, vlastně ani nevím, jak se to přihodilo. Nicméně jsem se rozhodl oživit svůj mrtvý a supy ohlodaný blog a začít opět přidávat nějaké ty recenze. Za tímto rozhodnutím určitě také stojí fakt, že jsem přešel z mojí doslohujicí Playstation 3, na Playstation 4. No co, změna je život a život je progres. Takže se těště na recenze na ty nejlepší hry, vše samozřejmě odzkoušené na Playstation 4 verzi, pokud nebude uvedeno jinak. Jako je tomu v tomto případě :-D. Ostatně mě i zajímá, jestli je zde stále aktivní někdo, kdo by si pamatoval, jak jsem začínal :-).

 

Verze pro Android

 

Podzim se k nám neúprosně blíží a každý správný fanoušek série Fallout má ve svém Pip-Boyovi zaškrtnuté datum 10. listopadu. Den, kdy má vyjít všemi očekávaný Fallout 4. Nicméně se nám vývojáři rozhodli zkrátit a zpříjemnit čekání vydáním hry Fallout Shelter.

 

Ve hře Fallout Shelter se postavíte do role ředitele nebo chcete-li správce, který má na starosti chod celého Vaultu. Pokud jste se náhodou nikdy nesnažili přežít jadernou válku, tak Vault je vlastně rozsáhlí bunkr v podzemí, kam se obyvatelé schovávají, aby unikli radioaktivitě a nástrahám post-apokalyptického světa.

 

 

 

Jakožto správce Vaultu, máte na starosti přežití vašich obyvatel. Musíte se postarat, aby všichni měli dostatek jídla, pití a aby Vault mohl fungovat, tak také dostatek elektřiny. O to se postaráte stavbou správných místností. Od elektrárny a jídelny  přes tělocvičnu a učebnu až po bar nebo zahradu. Všechny místnosti jdou samozřejmě vylepšovat nebo popřípadě jde místnosti zvětšovat. Možností je zde opravdu mnoho.

Pro ty, kteří někdy hrály předchozí Fallout hry, nebude novinkou, že jako měna se v tomto světě používají "zátky". Ty si vyděláte tím, že se vašim postavám budou zvětšovat úrovně, budete posílat své obyvatele ven, do nehostinných podmínek starého světa nebo budete "RUSHovat" místnosti. Rushovaní místností  znamená, že urychlíte práci. Pokud vše půjde jak má, dostanete surovinu, kterou místnost produkuje a zároveň si vyděláte i nějaké ty zátky. Pokud se ovšem něco pokazí, stane se obvykle jedna ze dvou věcí - vypukne požár nebo ze země začnou lézt radioaktivní brouci. Potom je na obyvatelích, jak se s tím vypořádají.

 

 

 

Co mě na hře asi nejvíce zaujalo, byla celková atmosféra. Obyvatelé si mezi sebou navzájem povídají, občas hodí i nějaký ten vtip. Za zmínku také stojí chvíle, kdy pošlete dvě postavy (muže a ženu) do společné obývací místnosti, kde se chvíli toká, no a pak se šu... Balící hlášky postav rozhodně stojí za vaši pozornost. A zplození dítete, je vlastně jeden z hlavních zdrojů přibývání nových obyvatel do Vaultu. Protože jedině s narůstajícím počtem osob, můžete stavět další a další typy místností.

 

Každá postava má také svoje vlastní statistiky, které určují, pro kterou práci se vlastně hodí. Tím pádem obyvatelé s největší silou jsou nejúčinnější při práci v elektrárně a naopak postava která má vysokou inteligenci najde uplatnění v laboratoři. Je to pouze další aspekt, který prohlubuje zážitek ze hry.

 

 

 

Snad poslední věc, kterou jsem nezmínil je široká škála různého oblečení a hlavně zbraní. Každý kus oblečení má své plusy, některé přidají postavě sílu, jiné inteligenci či charisma. Zbraně jsou zase totožné s těmi, které jsme používali v předchozích hrách Fallout.

 

 

Fallout Shelter - minirecenze

Verdikt

Celkově jsem nemohl jinak, než hodnocení 10. Hra je skvělá, dobře se hraje, dobře vypadá a co víc - je zadarmo. Samozřejmě, že hra řekne více fanouškům této série, nicméně si myslím, že bavit bude každého. Dle mého názoru, jedna z nejlepších her na mobilní zařízení.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Atmosféra hry
Cena - žádná není
Vše
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama