Fandové GTA 6 pomaličku formují mapu Vice City
Novinka Fandové GTA 6 pomaličku formují mapu Vice City

Fandové GTA 6 pomaličku formují mapu Vice City

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podobu města kreslí za pomoci Google Earth, malování a matematiky.

Reklama

GTA 6 bylo během minulého týdne ukázáno v řadě různých videí, která prezentovala potenciální hlavní hrdiny a situace, jež budou během své cesty absolvovat. Detailů bylo hackerem vypuštěno opravdu hodně, takže se komunita mohla začít pídit okolo toho, jak vlastně bude vypadat mapa Vice City. Podle serveru Kotaku fanouškovská obec v podstatě sesbírala důležité střípky a následně začala realizovat mapu metropole za pomoci MS Malování, Google Earth a také matematiky.

Práce to není vůbec jednoduchá, protože Rockstar aktivně pracuje na stažení všech obrázků z GTA 6. Tento problém fanoušci řeší skrze malování, kde mají k dispozici hrubé nákresy jednotlivých staveb, prezentovaných v uniklých záběrech, na něž se nevztahuje autorský zákon a tak je nelze jen tak odstranit. K dispozici však nemají pouze je, dostupné jsou také některé fotky z uniklých záběrů z hraní, ty ovšem musí skrývat na uzavřených skupinách, protože jejich šíření není úplně něčím, z čeho by mělo Take-Two radost.

Od samotného úniku uplynula relativně krátká doba. Přesto komunita vedená uživatelem Church of GTA už byla schopná vytvořit relativně slušný nákres herního světa i s některými body, jež v něm půjde navštívit. Počítat je samozřejmě nutné s tím, že se nejedná o finální verzi, protože GTA 6 je ve vývoji. Jejich práce je další ukázkou toho, že když se komunita nadšenců k něčemu odhodlá, je schopná dosáhnout opravdu velkých věcí. Aktuálně se její členové snaží aktivně zasílat podněty Rockstaru, jemuž mají jejich nápady a myšlenky pomoci ve vývoji GTA 6. Za sebe jim držím palce a už se nemohu dočkat, s čím přijdou příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama